Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 09 /20:26

V.Čmilytės-Nielsen atsakas P.Urbšiui: nuo šiol, matyt, moralės sergėtojams turėsime parodyti neigiamą nėštumo testą

Seimas ketvirtadienį nesutiko į sesijos darbų programą įtraukti liberalės Viktorijos Čmilytės-Nielsen projekto atsisakyti neriboto embrionų saugojimo pagalbiniame apvaisinime. „Valstietis“ Povilas Urbšys paprašė, kad liberalai projekto pristatymui parinktų kitą atstovą, o ne besilaukiančią V.Čmilytę-Nielsen.
 Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dėl to įstatymo projekto gal gali dauguma turėti tokią principinę nuomonę, kad gal geriau negaiškime laiko. Asmeniškai aš prašau vieno dalyko – nu gali šitą projektą dėl embrionų pateikinėti ne moteris, kuri laukiasi vaiko“, – kalbėjo P.Urbšys, sukėlęs pasipiktino audrą.

Ketvirtadienio vakarą V.Čmilytės-Nielsen savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje sureagavo į situaciją: „Nuo šiol, matyt, prieš eidamos į Seimo salę moralės sergėtojams turėsime parodyti neigiamą nėštumo testą, kitaip kai kurių jautresnių klausimų pateikti valdantieji neleis. Tikrai labai nuvylė sprendimas net neleisti pateikti Pagalbinio apvaisinimo įstatymo projekto pataisų, prie kurių buvo labai ilgai dirbta, kurios buvo derintos su pacientų organizacijomis ir praktikuojančiais medikais“, – apgailestavo ji.

Ir vietoj to, kad kalbėtume argumentų kalba, anot parlamentarės, jai buvo nurodyta, jog neturėtų teikti tokio projekto dėl savo asmeninio gyvenimo aplinkybių.

Sureagavo ir P.Urbšio bendrapartiečiai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) komunikacijos koordinatorius Liutauras Ulevičius reaguodamas į P.Urbšio pasisakymus taip pat socialiniame tinkle parašė, kad „nėra ir negali būti jokios diskusijos – šiandieninis P.Urbšio komentaras Seime apie nėščias moteris yra nuviliantis ir nederamas bet kuriam vyrui“.

„Nuoširdžiai atsiprašau“, – už kolegą atsiprašė Virginijus Sinkevičius. „Man belieka tik apgailestauti dėl kolegos pasakytų žodžių. Jie jokiu būdu neatspindi mano ar Lietuvos Valstiečių Žaliųjų sąjungos frakcijos pozicijos“, – tikino parlamentaras „valstietis“ V.Sinkevičius.

„Nėštumas – ne liga“, – sakė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas. „Bet, va, nepasitenkinimas, kad įstatymo projekto pristatys besilaukianti Seimo narė jau realiai kvepia kažkokiu emociniu sutrikimu. Tikiuosi, kad iki ryt ponas Urbšys „išsiblaivys“ ir atsiprašys. Negražu“, – socialiniame tinkle „Facebook“ reagavo G.Paluckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius