-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 14 /15:43

Vytautui Grigaravičiui sėkmingai atlikta širdies persodinimo operacija

Buvęs šalies policijos vadovas ir Alytaus miesto meras 64 metų Vytautas Grigaravičius pranešė, kad jam sausio 5-ąją sėkmingai atlikta širdies persodinimo operacija. Medikai teigia, kad jis po operacijos pamažu sveiksta.
Vytautas Grigaravičius
Vytautas Grigaravičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Sausio 5 d. patyriau antrąjį gimtadienį. Mano kūne pradėjo plakti donoro širdelė, kuri, tikiuosi, dar leis pagyventi, pabaigti nebaigtus darbus, pamatyti anūkų ateitį, ir, žinoma, jiems padėti.

Dėl to, kas įvyko, esu dėkingas donorui bei jo šeimai ir, be abejo, dideliam medikų kolektyvui, pasiaukojančiai dirbančiam, kad mane išgelbėtų.

Nuoširdus ačiū visiems. Žmonai Jolantai už nuolatinį rūpinimąsi ir tikėjimą viltimi, sūnums Egidijui ir Rolandui už pastovų rūpestį savo tėčiu... draugams ir bičiuliams. Visiems didelis ačiū. Būkite laimingi ir sveiki“, – savo paskyroje „Facebook“ pranešė V.Grigaravičius.

Vytauto Grigaravičiaus žinutė feisbuke
Vytauto Grigaravičiaus žinutė feisbuke

Operacija jam atlikta Kauno klinikose. „Viskas atrodo neblogai, judame į priekį“, – lrytas.lt sakė chirurgų komandai vadovavęs Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos Širdies chirurgijos skyriaus vadovas gydytojas širdies chirurgas prof. Povilas Jakuška. Anot jo, netrukus pacientas bus perkeltas iš izoliacinės į paprastą palatą.

Pastaraisiais metais V.Grigaravičių kamavo širdies problemos. 2020 m. rudenį būdamas Kaune jis patyrė stiprų širdies infarktą. Vyras tuomet tiesiog sukniubo automobilių stovėjimo aikštelėje. Laimė, netoliese buvę žmonės skubiai iškvietė pagalbą ir V.Grigaravičius buvo laiku pristatytas į gydymo įstaigą.

VIDEO: „Edvardas Žičkus. Be ribų“. Donoro širdies laukiantis Vytautas Grigaravičius: „Turėjau mokytis gyventi iš naujo“

„Gyvenau ganėtinai sveikai, daug sportuodavau, kiekvieną rytą pradėdavau mankšta. Lygioje vietoje atsitiko nelaimė – prieš tai nebuvo jokių ženklų, nerimo, skausmų. Tiesiog pasidarė silpna ir atsijungiau“, – 2021 m. spalį 15min laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“ pasakojo V.Grigaravičius.

Lemtingą dieną V.Grigaravičius prisiminė kaip visai įprastą – tą kartą jis išvyko į prekybos centrą, tačiau atsibudo jau supant medikams.

„Pabudau po 45 dienų – tiek truko koma. Gydymas buvo labai ilgas, sudėtingas. Po jo mokiausi vaikščioti, sėdėti“, – sakė V.Grigaravičius.

V.Grigaravičiui sugrįžus namo, neilgai trukus jam dar kartą teko vykti į klinikas, kadangi buvusį merą užklupo atsiradusi infekcija, su kuria teko ilgokai kovoti.

„Tuo metu sukosi mintys, kodėl taip įvyko, kokia to priežastis. Atsakymo kol kas neturiu, lieka prisitaikyti ir gyventi taip“, – neslėpė V.Grigaravičius.

Galiausiai paaiškėjo, kad kitos išeities nėra – liko tik širdies transplantacija. Jos V.Grigaravičius laukė kelis mėnesius.

Buvęs policijos vadovas ir politikas dar prieš operaciją sakė svajojąs vėl normaliai gyventi, padėti savo vaikams, anūkams ir būti naudingas visuomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius