-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 14

V.Janukovyčius: Ukrainos elektros importo į Lietuvą projektas yra vystomas

Ukrainos, Lietuvos ir Baltarusijos partneriai įgyvendina ukrainietiškos elektros energijos importo į Lietuvą projektą, sakė ketvirtadienį į Lietuvą atvykstantis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.
Viktoras Janukovyčius
Viktoras Janukovyčius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Ukrainos vadovo, tokio projekto įgyvendinimas suteiktų didesnį impulsą šalių prekybai, kuri pernai dėl krizės smuko beveik per pusę. „Manau, didelį impulsą abiejų šalių prekybai duotų projekto dėl elektros energijos iš Ukrainos į Lietuvą tiekimo įgyvendinimas. Šiuo metu prie jo dirba mūsų šalių ūkio subjektai su Baltarusijos bendrovėmis, nes ketiname panaudoti šios valstybės tranzito potencialą“, – sakė V.Janukovyčius dienraščiui „Lietuvos žinios“ interviu, kuris skelbiamas ketvirtadienį.

Anot V.Janukovyčiaus, Lietuvos ir Ukrainos bendras uždavinys yra siekti, kad šalių prekių metinė apyvarta vėl viršytų milijardą Jungtinių Valstijų dolerių.

Ukrainos vadovas sakė, kad paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje Lietuvos ir Ukrainos metinę prekių apyvartą nusakė kuklūs skaičiai – 200–300 mln. dolerių, 2008 metais prekių apyvarta jau sudarė 1 mlrd. 250 mln. dolerių, o pernai dėl pasaulį apėmusios ūkio ir finansų krizės ji sumažėjo beveik perpus.

„Jau šiais metais vėl pastebime teigiamų tendencijų. Mūsų bendras uždavinys – pasiekti jau turėtą milijardinę apyvartą. Prielaidų tam yra: atsigauna abiejų valstybių ekonomika, didėja vidaus vartojimas, atnaujinamas kreditavimas“, – sakė V.Janukovyčius.

Prezidentas pakvietė Lietuvos investuotojus įgyvendinti projektų per 2012 metais vyksiantį Europos futbolo čempionatą, investuoti į žemės ūkį.

Pasak Ukrainos prezidento, Vilnius ir Kijevas taip pat galėtų efektyviau naudoti kombinuotų vežimų projektą „Vikingas“, pradėtą įgyvendinti dar 2003 metais.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius