-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 10 14 /17:45

V.Kaubrė kol kas nepaskirtas VMU vadovu, laukiama STT pažymos

Valstybinių miškų urėdijos (VMU) vadovo konkursą laimėjęs laikinasis jos vadova, buvęs Panevėžio urėdas Valdas Kaubrė kol kas nepaskirtas į postą, aplinkos ministrui laukiant Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymos.
Valdas Kaubrė
Valdas Kaubrė / Tomo Markelevičiaus nuotr.

„STT turi pateikti pažymą ir tada jau tvirtinimas (...). Jie turi 20 dienų (terminą – BNS), ne per vieną dieną gi pateikia“, – BNS sakė Kęstutis Mažeika.

Jo atstovas Justas Jaskonis praėjusią savaitę BNS sakė, kad V. Kaubrė turėtų būti paskirtas nuo šio pirmadienio, o teisėsaugos pažymos jau gautos.

K.Mažeika sakė neketinantis skelbti naujo konkurso, nors žiniasklaida ir kai kurie politikai suabejojo jo skaidrumu. Pasak LTR Tyrimų skyriaus, pasitraukus buvusiam vyriausiajam urėdui Mariui Pulkauninkui, Aplinkos ministerija pakeitė konkurso sąlygas.

LRT tyrimų skyrius praėjusią savaitę paskelbė, kad VMU vadovo konkursą laimėjęs V.Kaubrė medžioja kartu su Vyriausybės kancleriu Algirdu Stončaičiu, aplinkos ministru K.Mažeika ir žemės ūkio ministru Andriumi Palioniu.

Premjeras Saulius Skvernelis teigia to nesureikšminantis. Anot jo, reikalai nėra sprendžiami medžioklėje.

Dėl konkurso aplinkybių ir V.Kaubrės skyrimo į šį postą K.Mažeika praėjusį ketvirtadienį aiškinosi Seimo konservatoriams.

Be V.Kaubrės, konkurse dalyvavo dar vienas kandidatas.

Iki šiol pastovioji VMU vadovo algos dalis siekė 6,6 tūkst. eurų (iki mokesčių), tačiau ministras rugsėjį ją susiejo su vidutiniu girininkų darbo užmokesčiu – nuo šiol vyriausiasis urėdas uždirbs tris girininko algas – šiuo metu tai būtų 5190 eurų – be to, jis dar gauna priedus už gerus įmonės veiklos rezultatus.

Naujo urėdijos vadovo ieškoma po to, kai rugpjūčio 1-ąją iš posto pasitraukė Marius Pulkauninkas. Jis teigė pasitraukęs, nes nejautė politinio palaikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius