-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 25

V.Komskis Pagėgių administracijos direktorę siekia atleisti dėl R.Miliūtės komentarų

Pagėgių meras Virginijus Komskis antrąkart siūlo iš pareigų atleisti administracijos direktorę, „Tvarkos ir teisingumo" atstovę Dainorą Butvydienę.
Virginijus Komskis
Virginijus Komskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš „tvarkiečių“ gretų prieš dvejus metus pasitraukęs V.Komskis sako, kad šįkart administracijos vadovė jo pasitikėjimą prarado dėl to, jog nereagavo į žurnalistės Ritos Miliūtės išsakytą kritiką socialiniame tinkle „Facebook“.

Žurnalistė atkreipė dėmesį į administracijos direktorės pavaduotojo Alvido Einikio gaunamas kompensacijas iš savivaldybės už asmeninį automobilį.

„Sprendimą priėmiau, nes nebegaliu toleruoti, kad Pagėgių vardas būtų menkinamas visos Lietuvos mastu. Turiu omenyje žurnalistės Ritos Miliūtės komentarus apie Pagėgius. Šie komentarai skirti ne tik vietos gyventojams, bet ir politikams, ir, žinoma, pačiai savivaldybės administracijai. Toks viešas pasityčiojimas žemina mus visus“, – komentare vietos laikraštyje „Šilokarčema“ rašė meras.

Meras BNS tvirtino, kad D.Butvydienė turėjo reaguoti į kritiką.

„Ji turėtų arba patvirtinti, kad mes tokie esame, arba paneigti. Nes toks komentaras yra netinkantis savivaldybei, mes jai atstovaujame. Jis nekorektiškas Pagėgių atžvilgiu. Norėjau, kad paneigtų arba patvirtintų, kad iš namų administracijos direktorės pavaduotojas A.Einikis važinėja kilometrą pirmyn ir atgal. Jei tai tiesa – tai nekorektiška“, – sakė V.Komskis.

Meras tikino ne kartą raginęs atšaukti tvarką, kai už nuosavo automobilio naudojimą darbui mokamos kompensacijos – šiuo metu, anot jo, tokia savivaldybės sutartis su A.Einikiu jau yra nutraukta.

Pati D.Butvydienė plačiau mero siekio ją atleisti nekomentuoja ir sieja tai su artėjančiais rinkimais. Anot jos, „yra kalbų“, jog meras sieks būti perrinktas kaip Liberalų sąjūdžio kandidatas.

Pagėgių savivaldybės nuotr./Administracijos direktorė Dainora Butvydienė
Pagėgių savivaldybės nuotr./Administracijos direktorė Dainora Butvydienė

„Aš galvoju, kad viskas yra ne dėl to, paprasčiausiai artėja rinkimai“, – BNS sakė ji.

V.Komskis apie apsisprendimą dėl dalyvavimo kitąmet vyksiančiuose mero ir savivaldybių rinkimuose žada pranešti lapkričio viduryje.

„Apie tai dar anksti kalbėti, tai nevieša. Gali būti, kad išvis neisiu į rinkimus“, – BNS sakė jis, paklaustas, ar dalyvaus Liberalų sąjūdžio sąraše.

Pagėgių savivaldybės tarybą sudaro 21 politikas. Dvylika „Tvarkos ir teisingumo" partijos atstovų yra oficialiai pasidalinę į keturias frakcijas. Opozicijai priklauso septyni Darbo partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovai. Meras V.Komskis nepriklauso nė vienai frakcijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius