2018 07 04

V.Kudirkos klėtelės savininkė nepageidauja, kad prie jos giedotų himną

Šiemet vilkaviškiečiai liepos 6-osios vakarą giedoti Lietuvos himną kviečiami į miesto aikštę, o ne į Paežerius, prie „Tautiškos giesmės“ autoriaus Vinco Kudirkos klėtelės, kaip būdavo ankstesniais metais, rašo „Lietuvos žinios“.
Vinco Kudirkos klėtelė gimtuosiuose Paežeriuose
Vinco Kudirkos klėtelė gimtuosiuose Paežeriuose / Wikimedia.org nuotr.

Klėtelės savininkė šiais metais oficialių renginių joje nepageidavo, taip protestuodama prieš vietos ir šalies valdžios nenorą bent kiek prisidėti prie ne tik jai, bet ir visai Lietuvai brangaus objekto priežiūros.

Pati A.Taujinskienė aiškino nedraudžianti liepos 6 dieną žmonėms susirinkti prie klėtelės ir giedoti Lietuvos himną, tačiau sakė jokių iškilmių nepageidaujanti, nes niekas nenori jai padėti rūpintis istorinio objekto išsaugojimu.

„Su šluota susirinkusių žmonių tikrai nevaikysiu, bet manęs ten gali ir nebūti, todėl niekas klėtelės neatrakins“, – tvirtino marijampolietė.

V.Kudirkos klėtelę kaip palikimą paveldėjusi A.Taujinskienė praėjusiais metais skelbė apie klėtelės pardavimą, siūlė ją pirkti Vilkaviškio rajono savivaldybei, o šalies valdžiai – mainyti į butą Vilniuje. Tuomet marijampolietė sulaukė nemažai dėmesio, bet visa pagalba kalbomis ir baigėsi.

„Tuo metu labai skubiai reikėjo tvarkyti vieną medinės klėtelės sieną, nes yrantys sienojai nebeišgalėjo išlaikyti stogo – sienos skėtėsi. Tačiau realios paramos nesulaukiau. Man teko remontuoti pastatą iš savo pensijos“, – dėstė ne vieną dešimtmetį architekte dirbusi moteris.

Už šiuos savavališkus darbus A.Taujinskienei paveldosaugininkai rengiasi skirti baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius