-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 30

V.Landsbergio šeimai perduotas prieš 30 metų jam suteiktas Jeilio universiteto garbės daktaro vardo diplomas

Lietuvoje viešintis Jeilio universiteto prezidentas Peteris Salovey penktadienį privačioje ceremonijoje Kaune profesoriaus Vytauto Landsbergio šeimos nariams perdavė dar 1992 m. jam suteikto Jeilio universiteto garbės daktaro vardo diplomą. V.Landsbergis ceremonijoje negalėjo dalyvauti dėl sveikatos priežasčių, jis šiuo metu gydomas ligoninėje.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai pranešama Vytauto Landsbergio paskyroje „Facebook“.

Jeilio universitetas garbės daktaro vardą buvusiam Lietuvos valstybės vadovui suteikė dar 1992 m., tačiau dėl įvairių aplinkybių oficiali ceremonija taip ir neįvyko.

Įvertindamas V.Landsbergio nuopelnus tarptautinėje politikoje, Jeilio universiteto prezidentas garbingą apdovanojimą atvežė į Lietuvą.

Vytautas Landsbergis apdovanojimo ceremonijoje negalėjo dalyvauti dėl sveikatos priežasčių. Šiuo metu jis gydomas ligoninėje. Profesorius teigia, kad jaučiasi neblogai ir pirmadienį tikisi grįžti į namus.

Spalio 18 d. V.Landsbergiui sukanka 90 metų.

Diplomas buvo perduotas V.Landsbergio anūkei Elenai Landsbergytei-Bukauskienei.

Jeilio universitetas yra vienas iš seniausių ir prestižiškiausių JAV universitetų. Garbės daktaro vardas Jeilio universitete yra suteikiamas nuo 1702 metų.

Jeilio universiteto prezidentui buvo perduota V.Landsbergio padėkos kalba:

„Pone Prezidente,

esu tikrai sujaudintas šiuo apdovanojimu ir net šiek tiek apstulbintas. Kuo? Jūsų universiteto tvaria moksline ir politine atmintimi. Man tai spalvingas gyvenimo epizodas ir savaip reikšminga satisfakcija. Turbūt nedažnai taip atsitinka mokslo pasaulyje. Lygiai prieš 30 metų buvau nominuotas šiai garbei, paskirta data gegužės mėnesį, bet dėl ypatingų politinių aplinkybių Lietuvoje kaip tik tą pačią dieną turėjau likti savo šaly ir neatvykau atsiimti regalijų. Pats kaltas, o Jums dabar papildomas rūpestis.

Prezidente, labai vertinu Jūsų garsų universitetą ir esu dėkingas už jo sprendimą, apie kurį ne kartą galvosiu. Tegu Jungtinių Valstijų ir Lietuvos mokslas žengia koja kojon humanizmo ir teisingumo kultūros labui. Laukiame taikos jėgų pergalės prieš karo demonus.

Šlovė Ukrainai!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius