Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 13 /2023 02 14

V.Landsbergis apgailestauja dėl interviu metu pasakytų žodžių apie homoseksualus

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos patriarchas Vytautas Landsbergis neabejoja, kad buvusiam konservatorių frakcijos Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui kažkas pranešė, jog generalinė prokurorė ketina kreiptis į Seimą dėl neliečiamybės panaikinimo. Tačiau jis nemano, kad taip padarė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ar konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, mat abi politikės nėra K.Bartoševičiaus draugės. V.Landsbergis taip pat apgailestauja dėl interviu metu pasakytų žodžių apie homoseksualus.
Vytauto Landsbergio 90-ųjų gimimo metinių paminėjimas
Vytauto Landsbergio 90-ųjų gimimo metinių paminėjimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie tai V.Landsbergis kalbėjo portalui tv3.lt duotame interviu. Jame TS-LKD patriarchas tvirtino manantis, kad K.Bartoševičiui buvo perduota informacija apie jo atžvilgiu vykdomą prokuratūros tyrimą, dėl to buvęs parlamentaras, V. Landsbergio manymu, ir nutarė pasitraukti iš Seimo.

„Tai man suprantama. Jam tai šovė į galvą, nes jis ne šiaip sau būgštavo, kad jo pėdsakais eina tyrimas, o dabar jau tikrai gavo žinią: „Kristijonai, tau šakės“. Man tai visiškai suprantama situacija. Jis pradėjo pats blaškytis ir pasiuntė žinutę R.Morkūnaitei-Mikulėnienei. Na, kažką padaryti norėjo. Pasakyti, kad pasitraukia iš Seimo“, – interviu portalui tv3.lt sakė jis.

Informacijos nutekinimas, anot V.Landsbergio, galėjo būti įvykdytas per prokuratūrą, nukentėjusiųjų artimuosius, draugus, pažįstamus. V.Landsbergis tikino abejojantis, kad K.Bartoševičiui informaciją galėjo pateikti TS-LKD nariai, tačiau visiškai tokios galimybės neatmetė.

„Na, aš labai mažai įsivaizduočiau, kodėl iš Tėvynės sąjungos. Nes Tėvynės sąjungoje labai daug žmonių yra tiesiog padorūs žmonės. Kodėl jie turi kokiam nors pedofilui pranešinėti perspėjimus? Gal jie patys slapti pedofilai, nu ką aš galiu pasakyti. Juk to būna, to būna... Aš žinau, ir kaimyninėse šalyse vienas ministras pirmininkas buvo išaiškintas. Aš nežinau, ar pedofilas, ar tiesiog homoseksualas? Tai nu yra tų žmonių...“, – portalui tv3.lt sakė V. Landsbergis.

15min primena, kad sausio 23 d. generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus teisinės neliečiamybės panaikinimo. Tačiau jau sausio 20 d. vakarą pats politikas pateikė prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai, prašydamas panaikinti jo mandatą.

Seimo opozicijai kilo įtarimų, imta spėlioti, ar Čilėje buvusiam Seimo nariui parlamento vadovybė ar frakcijos kolegos nenutekino informacijos apie ikiteisminį tyrimą. Dėl to nutarta sušaukti neeilinę Seimo sesiją, kurios metu spręsta dėl laikinosios tyrimo komisijos sudarymo, tačiau ji sudaryta nebuvo.

Į V.Landsbergio pasisakymus sureagavo ir teisingumo ministrė

Į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos garbės pirmininko Vytauto Landsbergio pasvarstymus apie pedofiliją ir homoseksualumą, išsakytus interviu portale tv3.lt, savo „Facebook“ paskyroje sureagavo ir Laisvės partijos deleguota teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ewelina Dobrowolska
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ewelina Dobrowolska

„Labai tikiuosi, kad partija nedviprasmiškai atsiribos nuo partijos garbės pirmininko pasisakymų, kurie ne tik klaidina, bet ir kaltina dalį visuomenės“, – feisbuke parašė ministrė.

V.Landsbergis: niekada nesu smerkęs homoseksualių žmonių

Vėlų pirmadienio vakarą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos patriarchas Vytautas Landsbergis savo „Facebook“ paskyroje pareiškė, kad homoseksualių žmonių jis nesmerkia ir kad jo išsakyti žodžiai „interpretuojami neteisingai“.

„Niekada nesu smerkęs homoseksualių žmonių. Visada juos užstodavau.

Mano keli žodžiai iš ilgo interviu interpretuojami neteisingai.

Aš apgailestauju, kad ta interpretacija dabar eskaluojama ir dalį visuomenės tai skaudina“, – feisbuke rašė V.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius