Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 29

V.Landsbergis: slapstymasis už turtingo dėdės tikintis, kad jis mus apgins, buvo gėdingas reikalas

Šeštadienį pasibaigusio Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimo rezultatus LRT TELEVIZIJOS laidoje „Dėmesio centre“ aptarė Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, profesorius Vytautas Landsbergis ir politologas Kęstutis Girnius.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Vyksta tai, ką buvome sutarę. Žiūrėkime, ką patys turime padaryti, kad išlaikytumėte Jungtinių Valstijų interesą,“ – sakė L.Linkevičius.

Ministras prisiminė, kaip nelengva buvo pasiekti Lietuvos politinių partijų susitarimą siekti 2 procentų BVP finansavimą krašto apsaugai.

„Slapstymasis už turtingo dėdės tikintis, kad jis mus apgins, buvo gėdingas reikalas. Vienas buvęs ministras sakydavo, kad mums nereikia rūpintis savo gynyba. Tokia galvosena egzistavo visose Europos sostinėse, kad taip galima sutaupyti“, – kalbėjo V.Landsbergis.

Jo teigimu, Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pasisakymas apie glaudesnį Europos bendradarbiavimą gynybos srityje yra dar ir užuomina Donaldui Trumpui apie pasitikėjimo juo sumažėjimą dėl įtarimų ryšiais su Rusija.

K.Girnius įsitikinęs, kad D.Trumpo kalbos Europoje buvo skirtos JAV vidaus auditorijai, siekiant parodyti, kad jis „kietas vyras“.

Daugiau rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius