Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 16

V.Landsbergis Vasario 16-osios proga: „Ne piniguose laimė“ (nuotraukos)

Sveikindamas Vasario 16-osios proga Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo (AT-AS) pirmininkas Vytautas Landsbergis priminė liaudies išmintį: „Ne piniguose laimė.“
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dabartinis Europos Parlamento narys tradiciškai dalyvavo Vasario 16-osios minėjime prie Lietuvos nepriklausomybės signatarų namų Vilniuje, kuriuose prieš 92 metus 20 Lietuvos Tarybos narių pasirašė Valstybės atkūrimo aktą.

„Sveikučiai“, – susirinkusiuosius pasveikino V.Landsbergis.„Sveikučiai“, – susirinkusiuosius pasveikino V.Landsbergis ir pasidžiaugė, kad kasmet prie Signatarų namų susirenka vis daugiau žmonių. Jis citavo poetą Adomą Mickevičių, pasakiusį apie Lietuvą: „Esi kaip sveikata“, taip pat prisiminė Vinco Kudirkos parašyto himno žodžius, raginančius dirbti Lietuvos naudai ir žmonių gėrybei. Pasak politiko, V.Kudirka buvo pirmasis Vasario 16-osios signataras, deja, nesulaukęs paties dokumento pasirašymo.

Anot V. Landsbergio, prieš 92 metus Vasario 16-osios signatarų pradėtą darbą reikia tęsti ir dabar.

„Lietuvą, kaip tautos namus, vis reikia ir statyti, ir ginti. Turim namus, tad ir prievolę patiems tvarkytis, nepragerti, nepadegti ir neapleisti, nes apleisti jie ima trunyti ir sunyks. Liktume, neduokdie, kokie benamiai, pasaulio valkatėlės“, – sakė AT-AS pirmininkas.

Turim namus, tad ir prievolę patiems tvarkytis, nepragerti, nepadegti ir neapleisti, nes apleisti jie ima trunyti ir sunyks. Liktume, neduokdie, kokie benamiai, pasaulio valkatėlės.Europarlamentaras kvietė lietuvių nepainioti Seimo, kaip tautos atstovybės, idėjos su kuriuo nors konkrečiu Seimu, kurie pagal apklausas beveik neturi visuomenės pasitikėjimo.

„Deja, joks Seimas – nei Steigiamasis, nei Atkuriamasis – negali staiga atgaivinti visų žmonių dvasios <...> Gaila tų, kurie iki šiol peikia pačią laisvę, spardo tėvynę ir ilgisi baudžiavos, neva tada buvo geriau. O kad jau kalbu, kas ir kada buvo geriau, leiskite priminti senolių išmintį: ne piniguose laimė“,  – susirinkusiesiems sakė V.Landsbergis.

„Norėčiau pasiūlyti paprastą eksperimentą: apkabink, žmogau, šalia stovintį, apkabink savo gyvenimo kelionės draugą ar draugę, apkabink mūsų senelį Vilnių, apkabink Lietuvą, nespardyk jos. Pasidaryk sau dažniau Valentino dieną arba Užgavėnes ir būsi laimingesnis, negu kokį banknotą ant žemės radęs ar nedorai uždirbęs 30 sidabrinių“,  – ragino AT-AS pirmininkas ir linkėjo kiekvienam daugiau tėvynės meilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius