Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 26

V.Laučius: V.Titovo pasisakymai – tai Kremliaus kolaboranto kalba rinkėjams

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto savivaldybės taryba pradėjo apkaltos procesą tarybos nariui Viačeslavui Titovui. Apkaltos procesas pradėtas po viešų politiko pasisakymų apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą. Pasak politologo, LRT.lt vyriausiojo redaktoriaus Vladimiro Laučiaus, tokie pasisakymai pirmiausia turėtų būti vertinami kaip viešųjų ryšių akcija, orientuota į imperinio mąstymo rinkėjus.
Viačeslavas Titovas
Viačeslavas Titovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pirmiausia, tai yra viešųjų ryšių akcija, tai yra Kremliaus kolaboranto kalba arba mintis, pasakyta rinkėjams, kuriems Kremliaus kolaborantai yra visai mieli žmonės ir jie juos renka į miesto tarybas“, – sakė V.Laučius.

Pasak LRT.lt vyriausiojo redaktoriaus, tai, kad V.Titovas yra išrinktas į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą, liudija, kad yra daugiau kaip V.Titovas mąstančių žmonių.

Iš 31 tarybos nario 18 pasirašė teikimą dėl V.Titovo pašalinimo iš tarybos. Vertindamas šiuos skaičius, V.Laučius sakė, kad Klaipėdai būdingas specifinis politinės įtakos pasiskirstymas, kuris Vilniuje galbūt nėra taip ryškiai matomas.

„Lietuvoje nuo sovietinių laikų yra miestų ir miestelių, kur gyvena daugiau kitataučių, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių įsivaizduoja, kad jų tapatybė – tautinė tapatybė, ar kultūrinė tapatybė – būtinai turi būti susijusi su parama Kremliaus režimui ir su neapykanta Lietuvos laisvės kovoms ir Lietuvos laisvės kovotojams“, – paaiškino V.Laučius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius