Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 08

V.Matijošaitį palieka jo ilgametis patarėjas T.Grigalevičius: be vadovo liks ir knygynas

Ilgametis Kauno mero Visvaldo Matijošaičio patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Grigalevičius palieka darbą Kauno miesto savivaldybėje. Ne vieną plačiai nuskambėjusią viešųjų ryšių kampaniją su komanda organizavęs 33-ejų metų kaunietis teigia sulaukęs pasiūlymo, kurio negalėjo atsisakyti. Tiesa, koks tas pasiūlymas, neatskleidžia.
Tomas Grigalevičius ir Visvaldas Matijošaitis
Tomas Grigalevičius ir Visvaldas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min duomenimis, žinią, kad palieka patarėjo poziciją, T.Grigalevičius V.Matijošaičiui pranešė dar praėjusį penktadienį. Spalio 7 d. su ja turėjo būti supažindinti kiti savivaldybės darbuotojai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Grigalevičius ir Visvaldas Matijošaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Grigalevičius ir Visvaldas Matijošaitis

Pasklidusią informaciją 15min pirmadienio popietę patvirtino pats T.Grigalevičius. Paklaustas, ar seniai jau kirbėjo mintis palikti Kauno miesto mero patarėjo pareigas, jis atsakė: „Mėgavausi dirbdamas savo mylimam miestui, kartu su komanda rūpindamasis jo įvaizdžiu ir augimu. Neturėjau jokių minčių apie darbo keitimą. Bet viską pakeitė gautas pasiūlymas, kurio negalėjau atsisakyti.“

Jis patvirtino V.Matijošaičiui žinią pranešęs praėjusį penktadienį.

„Taip, penktadienį. Nuoširdžiai pasikalbėjome, padėkojome vienas kitam“, – patvirtino T.Grigalevičius.

Pasak jo, šiuo metu ieškoma jam pamaina.

Su V.Matijošaičiu T.Grigalevičius tikina susipažinęs savo, kaip žurnalisto, karjeros metu. Dabartinis Kauno meras tuo metu dar dirbo versle – nebuvo pasukęs į miesto valdymą.

V.Matijošaičio patarėju T.Grigalevičius dirbo pastaruosius 4,5 metų. Iš mero patarėjo pareigų jis žada pasitraukti ateinančią savaitę.

Pasiteiravus, koks tas gautas pasiūlymas, privertęs taip staiga palikti V.Matijošaičio komandą, ir ar jis atskriejo iš Vilniaus, T.Grigalevičius atsakymo nepateikė: „Šių klausimų kol kas komentuoti negaliu.“

Kiek vėliau jis pripažino, kad politiką palieka ir kad iš Kauno kraustytis nežada. Darbą su V.Matijošaičiu jis įvardijo kaip neįtikėtinai vertingą patirtį.

„Esu jam labai dėkingas už tokią galimybę, kuri man padėjo tapti tuo, kas šiandien esu“, – teigė T.Grigalevičius, reguliariai įvairiose konferencijose ir seminaruose skaitantis pranešimus.

Nebevadovaus ir Centriniam knygynui

15min primena, kad 2018 m. paaiškėjo, kad T.Grigalevičius valdo ir 100 proc. savivaldybei priklausantį Kauno centrinį knygyną, kuris 2016 metais buvo išnuomotas prekės ženklą „Pegasas“ valdančiai bendrovei „ALG knygynai“. Šios veiklos jis nebuvo nurodęs savo privačių interesų deklaracijoje. Informacijai iškilus į paviršių, deklaracija buvo papildyta.

T.Grigalevičių į darbą UAB „Centrinis knygynas“ paskyrė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius. Konkurso užimti tokioms pareigybėms skelbti nereikėjo.

Paklaustas, ar vis dar vadovauja knygynui, spalio 8 d. T.Grigalevičius atsakė: „Taip, vis dar vadovauju bendrovei „Centrinis knygynas“. Iš šių pareigų taip pat pasitrauksiu.“

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Tomas Grigalevičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Tomas Grigalevičius

V.Matijošaitis turi dar tris patarėjus: Tomą Garasimavičių, patarinėjantį energetikos klausimais; Simoną Kairį, patarinėjantį kultūros, kultūros paveldo, turizmo, e. savivaldos, sporto, tarptautinio bendradarbiavimo klausimais; Živilę Širvienę, mero patarėją įmonių valdymo ir jaunimo reikalų klausimais.

Taip pat V.Matijošaičio komandoje – ir trys pavaduotojai: Andrius Palionis, Mantas Jurgutis ir Rasa Šnapštienė.

Susisiekti su Kauno miesto meru 15min žurnalistei nepavyko – šiuo metu jis atostogauja užsienyje.

Gretos vis mažėja

V.Matijošaičio komandos narių gretos vis mažėja. Prieš metus iš darbo pasitraukė dešiniąja mero ranka laikytas tuometis vicemeras Povilas Mačiulis. Iki tol jis buvo vienas svarbiausių V.Matijošaičio įkurtos ir diriguojamos visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ vadovų, netgi buvo laikomas V.Matijošaičio politiniu įpėdiniu.

P.Mačiulis tuomet pasitraukė, kad padėtų Vygaudui Ušackui prezidento rinkimų kampanijoje. Šiai žlugus, 2019 m. sausį jis prisijungė prie Gitano Nausėdos komandos, vėliau tapo prezidento patarėju.

Iškart po P.Mačiulio, praėjusių metų spalį, iš darbo pasitraukė ir dar vienas V.Matijošaičio bendražygis – tuometis Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, sugrįžęs darbuotis į privatų verslą.

2018 m. gruodį iš Kauno miesto tarybos, o kartu ir su mero šeima susijusio verslo, pasitraukė ir „Vieningo Kauno“ narys Tomas Bagdonavičius, buvęs „Vičiūnų“ įmonių grupės verslo plėtros direktorius.

Rugsėjį apie pasitraukimą iš pareigų pranešė ir Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius