Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 06

V.Mazuronis: net ir patikėjus E.Masiulio versija, politikui taip elgtis nederėjo

Net ir patikėjus buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio versija, kad teisėsaugos rastus pinigus jis pasiskolino, toks elgesys aukštas pareigas einančiam politikui buvo nederamas, sako Darbo partijos lyderis Valentinas Mazuronis.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Eligijus ir pats šiandien kalbėdamas supranta, kad politinėje plotmėje, ar moralinėje, ar viešos erdvės plotmėje, politikų elgesio vertinimo plotmėje, net jeigu teisiškai ten tie dalykai susidėliotų vienaip ar kitaip, tai vis tiek lieka neabejotina, kad tokio lygio politikas, net ir patikėjus ta versija, kuri šiandien išdėstyta, taip neturėjo elgtis“, – BNS antradienio vakarą sakė V.Mazuronis.

Tačiau E.Masiulio versija jam neatrodo įtikinama, o ir ją išdėsčius, pasak „darbiečio“, lieka daug neatsakytų klausimų.

„Man mažai įtikinama. Tikrai nesu teisininkas, nenoriu veikti teisinių procesų, bet į užduotą klausimą, kaip galima skolintis 90 tūkstančių metams su Seimo nario alga – tikrai sunku rasti atsakymą“, – kalbėjo politikas.

Kyšininkavimu įtariamas E.Masiulis sako iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio ėmęs 90 tūkst. eurų paskolą, už kurią ketino pirkti nekilnojamąjį turtą Nidoje.

LRT laidai „Dėmesio centre“ antradienio vakarą jis aiškino, jog gegužės 10-ąją iš R.Kurlianskio paimtus pinigus pats sudėjo į dėžutę, kuriame buvo ir alkoholio butelis. Jis tvirtino, jog automobilyje pasirašė paskolos raštelį ir gautus pinigus ketino investuoti jau po dviejų dienų.

„Gal tam gyvenime ir būna stebuklų, nenoriu būti nei teisėju, nei kokia šventa Marija, bet vis tiek tai yra didelė suma, kažkodėl perduodama automobilyje, kažkodėl, jeigu tai buvo suma, kuri buvo investicijoms planuojama, tai tu juk investuodamas turi paaiškinti iš kur tie pinigai, – svarstė V.Mazuronis. – Tai arba turi būti kažkokia bankinė paskola, ar notariškas pasiskolinimas. Nes jeigu tu pasiskolinai iš žmogaus pinigus tokiu būdu, kaip jis pasiskolino, ir teigiant, kad tai buvo pinigai investicijoms – juk tai yra viešas asmuo, jis privalo deklaruoti iš kur tie pinigai.“

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį. Įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo pateikti, kai gegužę atliktos kratos metu E.Masiulio namuose rasta apie 250 tūkst. eurų. Teisėsauga teigia, kad šie pinigai galėjo būti įgyti neteisėtai.

Atliekant šį politinės korupcijos tyrimą įtarimai dėl papirkimo, prekybos poveikiu ir neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi taip pat pateikti koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui, dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo – buvusiam Seimo nariui „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui. Jis įtariamas iš „MG Baltic“ viceprezidento paėmęs apie 25 tūkst. eurų vertės kyšį dėl to, kad veiktų koncerno naudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius