-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 23

V.Mazuronis pavadino S.Skvernelio situaciją politiniu absurdu

Valdančiosios Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis politiniu absurdu vadina situaciją, kai „Tvarkos ir teisingumo“ deleguotas vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis paskelbė apie dalyvavimą rinkimuose su kita partija.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jis pabrėžė, kad ministro likimo klausimą turi spręsti patys „tvarkiečiai“, tačiau jeigu tokia situacija susiklostytų Darbo partijoje, toks ministras netektų posto.

„Mano supratimu, tai yra politinis absurdas, bet tai yra „Tvarkos ir teisingumo“ apsisprendimo ir pasirinkimo klausimas“, – BNS trečiadienį sakė V.Mazuronis.

„Jeigu tokia situacija būtų su nors vienu iš Darbo partijos ministrų, mes nedelsiant kreiptumėmės į premjerą, prašydami atleisti tokį ministrą iš pareigų todėl, kad jis būtų praradęs mūsų kaip politinės partijos pasitikėjimą“, – kalbėjo „darbiečių“ lyderis.

Jis pabrėžė, kad koalicijos formavimo metu 2012 metais kiekvienas valdančiosios daugumos partneris pasidalino atsakomybės ribas ir Ministrų kabineto kvotas.

V.Mazuronis taip pat atkreipė dėmesį, jog ministrai turi vykdyti ne tik Vyriausybės, bet ir partijos, kurios jie buvo deleguoti, programą.

„Esant dabartinei situacijai, kieno nuostatas turėtų įgyvendinti dabar S.Skvernelis? Aš taip suprantu, kad valstiečių“, – sakė Darbo partijos pirmininkas.

S.Skvernelis trečiadienį spaudos konferencijoje paskelbė nusprendęs Seimo rinkimuose dalyvauti su Ramūno Karbauskio vadovaujama Valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Ministras sakė, kad tikisi išlikti „nepriklausomu specialistu technokratu“. Jis žada nestoti į šią partiją.

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis R.Paksas pareiškė, kad S.Skverneliui būtų „sąžininga ir padoru“ palikti vidaus reikalų ministro postą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius