Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 13

V.Mitalas abejoja, ar Seime bus prieita iki nepasitikėjimo V.Čmilyte-Nielsen procedūros

Seimo vicepirmininkas, Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas abejoja, ar Seime bus prieita iki nepasitikėjimo Liberalų sąjūdžio lydere, parlamento vadove Viktorija Čmilyte-Nielsen procedūros.
Vytautas Mitalas
Vytautas Mitalas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manau, kad iki to (nepasitikėjimo – BNS) nebus ateita. Kritinė masė tikrintis pasitikėjimą, dar kažką nuveikti, opozicijos balsų surinkti, ji, mano supratimu, nesusidaro, nes iki sesijos pabaigos liko pusantros savaitės, (...) klausimas, ar pavyks čia dar labiau tą laivą išsiūbuoti“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V.Mitalas.

Seimo opozicijos atstovai kelia klausimą dėl V.Čmilytės-Nielsen galimybių vadovauti parlamentui, kai Lietuvos apeliacinis teismas lapkritį jos vadovaujamą Liberalų sąjūdį pripažino kaltu dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo.

V.Čmilytė-Nielsen antradienį Seime dėl savo galimybių toliau eiti pareigas atsakė į opozicijos pateiktus klausimus. Ji pažymėjo neketinanti palikti pareigų, nes partija yra persitvarkiusi, o dėl jos pačios nepakantumo korupcijai nėra girdėjusi jokių abejonių.

Seimo opozicijos atstovai yra sakę, kad nuo parlamento vadovės atsakymų priklausys, ar bus siekiama jos atstatydinimo. Seimo narių Mišrios grupės seniūnė Agnė Širinskienė BNS trečiadienį sakė, kad įvairūs variantai kol kas svarstomi.

V.Mitalas kalbėdamas Žinių radijui teigė, kad Laisvės partija „su opozicija kažkokių projektų, kaip kartu daryti apkaltą, nedėlioja“.

„Tai visos kalbos apie tai, kaip čia bus, kas čia bus, ką čia Laisvės partija darys – aš jas vertinu labai santūriai ir nedramatizuoju. Man atrodo, kad Seimo pirmininkė gali tęsti darbą, nepaisant to, kiek jos kolega Eugenijus Gentvilas dar pakeliui prišnekės“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Mitalas.

Kalbas apie Laisvės partijos atstovų galimas abejones dėl V.Čmilytės-Nielsen paskatino Laisvės partijos nario Tomo Vytauto Raskevičiaus ir konservatoriaus Mato Maldeikio registruotos Rinkimų kodekso pataisos, kad žinia apie partijos teistumą būtų privalomai nurodoma rinkimų biuletenyje ir plakatuose.

Lietuvos apeliacinis teismas lapkritį Liberalų sąjūdį pripažino kaltu dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo, nes 2015–2016 metais reikšmingas pareigas ėjusių šios partijos atstovų Eligijaus Masiulio, Šarūno Gustainio ir Gintaro Steponavičiaus korupciniai veiksmai buvo atliekami ir partijos naudai. Dėl to Liberalų sąjūdžiui skirta 376,6 tūkst. eurų bauda.

Šioje byloje taip pat nuteista Darbo partija, jos atstovas Seimo narys Vytautas Gapšys, koncernas „MG Baltic“ (dabar „MG grupė“) ir buvęs jo prezidentas Raimondas Kurlianskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius