Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 23

V.Navickas iš posto nesitraukia, R.Alekna permainas nukelia dar savaitei

Prieš du mėnesius pareiškęs, kad geranoriškai pasitrauks iš mero posto, tačiau to nepadaręs Vilius Navickas tebetvirtina kėdės nesilaikantis, o mero kaitos klausimą peradresuoja naujas derybas vedantiems politikams.
Iš posto pasitraukti V.Navickas galėtų nebent pats.
V.Navickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nieko nesilaikau, koalicija kita nesusidaro. Aš noriu permesti kamuoliuką kitur“, – per spaudos konferenciją antradienį sakė V.Navickas.

Po Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumo raginimo trauktis V.Navickas dar spalio 1-ąją pasakė, kad atsistatydins, kai susiformuos nauja valdančioji dauguma Vilniaus savivaldybėje.

Nieko nesilaikau, koalicija kita nesusidaro. Aš noriu permesti kamuoliuką kitur, – per spaudos konferenciją antradienį teigė V.Navickas.

Derybose dėl naujos valdžios kaip kandidatas į merus paskelbtas konservatorius Raimundas Alekna antradienį BNS teigė, kad susitarta turėtų būti ateinantį pirmadienį. Praėjusią savaitę jis teigė, kad rezultatai bus pasiekti šią savaitę.

Klausiamas, kas trukdo susiderėti, R.Alekna aiškino, kad vieni iš partnerių prašo nukelti susitarimą iki kitos savaitės. Jis atsisakė įvardyti, kurie partneriai to pageidavo.

Apie dabartinį merą, kuriam nesusitariant dėl koalicijos leidžiama tęsti veiklą, R.Alekna kalbėjo kritiškai.

„Niekas ramiai nežiūri į jo veiklą, visi gana intensyviai žiūri ir dalyvauja konsultacijose. Nėra taip, kad jo veikla tenkintų“, – tikino R.Alekna, klausiamas, kodėl leidžiama dirbti susikompromitavusiam merui V.Navickui.

R.Aleknos aiškinimu, V.Navickas savivaliauja formuodamas tarybos posėdžių darbotvarkę.

Konsultacijose dėl naujos koalicijos dalyvauja konservatoriai, socialdemokratai, Liberalų ir centro sąjungos bei Liberalų sąjūdžio frakcijos, taip pat Nepriklausoma frakcija.

Tuo metu Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicijoje esantys „tvarkiečiai“ siūlo stabdyti neatsistatydinančio mero įgaliojimus. Į trečiadienio tarybos posėdžio darbotvarkę įtraukti sprendimų projektai dėl atitinkamo tarybos reglamento pakeitimo, kad būtų galima sustabdyti mero įgaliojimus praėjus mažiau nei pusmečiui po nepavykusios interpeliacijos, ir dėl V.Navicko įgaliojimų sustabdymo.

Iki lapkričio 26-osios V.Navickui negalima rengti interpeliacijos, nes iki tol dar nebus praėjęs pusmetis nuo nepavykusio nepasitikėjimo juo svarstymo. Įstatymai numato, kad interpeliaciją merui galima rengti tik praėjus pusmečiui nuo paskutinio nepasitikėjimo svarstymo.

V.Navickas pastaruoju metu sulaukė daug kritikos, paviešinus slapta įrašytą jo pokalbį su savivaldybės kontrolieriumi Šarūnu Skuču, kurį jis spaudė tyrimus atlikti taip, kad jie būtų palankūs valdančiajai koalicijai. Po to Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komitetas pašalino V.Navicką iš partijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius