Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 13

V.P.Andriukaitis: paramos niekam nežadu, naujoje Vyriausybėje socialdemokratai nedalyvautų

Ketvirtąją vietą su 4,79 proc. rinkėjų balsų prezidento rinkimuose užimantis socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis tikino rezultatais esantis patenkintas.
Vytenis Povilas Andriukaitis
Vytenis Povilas Andriukaitis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Planavome 3-4 vietą. Startavome su 1 proc. reitingo, o per 40 dienų kilstelėti jį iki 5 proc. yra didelis, sunkus darbas. Padarėme gerą įdirbį ateičiai. Manau, kad tai prisidės prie Europos Parlamento rinkimų ir neabejotinai žiūrėsime į 2020 metus, Seimo rinkimus“, – kalbėjo V.P.Andriukaitis.

Nei Gitano Nausėdos, nei I.Šimonytės štabuose lankytis jis nežadėjo. Remti kurio nors kandidato esą irgi nesvarsto: „Manau, kad tai nėra įtakos rinkėjams turintis veiksnys.“ Be to, V.P.Andriukaičio nuomone, pagal programines nuostatas nei vienas, nei kitas kandidatas nėra artimas socialdemokratų ideologijai ir vertybėms.

Sauliaus Skvernelio pasirodymas gana logiškas, vertinant taktiką ir klaidas. Daug darė suklydimų, ypač dėl pareiškimų užsienio politikos klausimais, dėl grasinimų, būsimos Seimo krizės provokavimų.

Pirmasis kandidatų trejetas V.P.Andriukaičio nestebina, jis esą buvo prognozuojamas: „Sauliaus Skvernelio pasirodymas gana logiškas, vertinant taktiką ir klaidas. Daug darė suklydimų, ypač dėl pareiškimų užsienio politikos klausimais, dėl grasinimų, būsimos Seimo krizės provokavimų.“

Gal galima krizė galėtų būti šansas socialdemokratams?

„Tai yra didelis šansas mums stiprinti savo pozicijas. Tačiau naujoje vyriausybėje, jei tokia būtų, jokiu būdu nedalyvautume. Palikite tuos metus tiems, kurie valdo. Mūsų būtinas tikslas – susigrąžinti įtaką, rinkėjus, sustiprinti visuomenės nuomonę ir solidžiai pasirengti Seimo rinkimams 2020 metais“, – tikino V.P.Andriukaitis.

Jis sakė, kad nenustebtų, jei S.Skvernelis persigalvotų ir po nesėkmingų prezidento rinkimų rezultatų vis dėlto neatsistatydintų iš premjero pareigų: „Nesistebėčiau bet kokiais sprendimais ir žingsniais. Ne kartą S.Skvernelis keisdavo savo sprendimus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius