Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 28

Liberalų sąjūdžio sąraše V.Pranckiečiui skirta trečioji vieta papiktino senbuvius – M.Nagevičius stabdo narystę

Šeštadienį Liberalų sąjūdis atskleidė kandidatų į Seimą sąrašą, kurį balsuodami reitingavo partijos nariai. Didžiausia sąrašo intriga – Seimo pirmininkui, prieš keletą dienų paskelbusiam, kad į Seimo rinkimus eis su liberalais, skirta trečioji vieta. Tokia naujojo sėkmė papiktino partijos senbuvius – energetikos ekspertas Martynas Nagevičius pranešė stabdantis savo narystę partijoje.
Martynas Nagevičius
Martynas Nagevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šeštadienį vykusiame Liberalų sąjūdžio tarybos posėdyje paaiškėjo, kad kandidatų sąrašą į rinkimus ves partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, antras kandidatas daugiamandatėje rinkimų apygardoje – Andrius Bagdonas, o trečias – Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Ačiū už pasitikėjimą, man jis per didelis, bet priimsiu tokį“, – posėdžio metu juokavo ant scenos užlipęs V.Pranckietis.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis

Tuo tarpu V.Čmilytė-Nielsen žurnalistams sakė, kad aukšta vieta tekusi Seimo pirmininkui parodo Liberalų sąjūdžio bendruomenės pasitikėjimą šiuo politiku.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen

M.Nagevičius nusivylė kolegų pasirinkimu

Tačiau tokiu kolegų parodytu pasitikėjimu buvusiam „valstiečiui“ džiaugiasi ne visi partijos nariai.

Enegetikos ekspertas Martynas Nagevičius feisbuke pranešė, kad stabdo savo narystę partijoje, tačiau jos nenutraukia iš pagarbos Liberalų sąjūdžiui ir nenorėdamas jokių kitų partijų pasiūlymų.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Martynas Nagevičius
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Martynas Nagevičius

„Šiandien baigiasi mano 9 metus trukęs gyvenimo etapas. 9 metai bandymų būti politiku. Aš stabdau narystę Lietuvos Respublikos liberalų partijoje. Be jokių planų ją artimiausiu metu atstatyti ar, šią narystę nutraukus, – stoti į kokią nors kitą partiją“, – rašo politikas.

Tokį M.Nagevičiaus apsisprendimą nulėmė šeštadienį atskleisti partijos kandidatų į Seimą reitingavimo rezultatai. Jis neslėpė supykęs, kai pamatė, jog liberalų frakcijos vadovų prieš kelis metus kritikuotam Seimo pirmininkui kolegos skyrė trečiąją vietą.

Aukščiausią vietą iš mano reitinguotų kandidatų gavęs kandidatas galutiniame sąraše užėmė tik aštuntą vietą – net penkiomis vietomis žemesnę, nei Seimo pirmininkas, kurį prieš kelis metus liberalų frakcijos vadovai vadino turinčiu nulinį supratimą apie demokratiją.

„Kai šiandien pamačiau Liberalų sąjūdžio narių išreitinguotą dešimtuką Seimo rinkimams ir tai, kad aukščiausią vietą iš mano reitinguotų kandidatų gavęs kandidatas galutiniame sąraše užėmė tik aštuntą vietą – net penkiomis vietomis žemesnę, nei dabartinis Seimo pirmininkas, kurį dar prieš kelis metus liberalų frakcijos vadovai vadino turinčiu nulinį supratimą apie demokratiją, mane buvo apėmęs elementarus pyktis“, – atskleidė M.Nagevičius.

Energetikos ekspertą nuvylė, kad tokia didelė partijos narių dalis pasirinko pragmatišką kelią, ieškodami palankumo tų rinkėjų, kurie dėl kažkokių priežasčių palankiai vertina V. Pranckietį, bet nebalsuoja už valstiečius.

„Ir nerenka tų kandidatų, kurie ryškiausiai savo politinėje veikloje vadovaujasi pricipais, išdėstytais liberalų programiniuose manifestuose“, – pabrėžė M.Nagevičius.

Didelė partijos narių dalis pasirinko pragmatišką kelią, ieškodami palankumo tų rinkėjų, kurie dėl kažkokių priežasčių palankiai vertina V. Pranckietį, bet nebalsuoja už valstiečius.

Jis taip pat apgailestavo, kad visose partijose nuolat daromi kompromisai su savo ideologiniais principais, siekiant didinti savo galimybes plėsti įtaką.

„Visose partijose partijos lyderiams nuolat tenka kalbėti vieną, galvojant kitą, o veikiant dar trečiaip. Visose partijose yra kažkokia dalis manipuliavimo skirtingas nuomones turinčiais bendrapartiečiais bei rinkėjais“, – rašė politikas, pridūręs, kad nebenori dalyvauti tame procese.

Kandidatų sąraše - ir daugiau naujokų

Ketvirtas Liberalų sąjūdžio kandidatų į Seimą sąraše – buvęs disko metikas Virginijus Alekna, penkta – Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, šeštas – Eugenijus Gentvilas, septintas – neseniai apie apsisprendimą su Liberalų sąjūdžiu kandidatuoti į Seimą paskelbęs politologas Raimundas Lopata, aštuntas – Simonas Gentvilas.

Devintas sąrašo kandidatas – Arminas Lydeka, dešimtas – Simonas Kairys.

Antrajame dešimtuke – Nijolė Makštutienė, Kęstutis Glaveckas, Orinta Omelytė, Sigitas Mičiulis, Ričardas Juška, Jonas Liesys, Marcijonas Urmonas, Kęstutis Vaitukaitis, Gintaras Vaičekauskas ir Ligita Kazlauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius