Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 27

V.Pranckietis dalyvaus Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Parlamentinėje Asamblėjoje

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pirmadienį išvyksta į Varšuvą, kur vyks dvi dienas truksianti Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų narių asamblėja.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Asamblėjoje daug dėmesio skirsime klausimams, susijusiems su padėtimi Baltarusijoje, nes tai yra ypač aktualu Lietuvai, Lenkijai, ir Ukrainai“, – prieš vizitą teigė V.Pranckietis.

Taip pat bus aptariama situacija Ukrainoje. Lietuvos parlamento vadovas, pasak jo atstovų, pabrėš, kad Ukrainos klausimas neturi dingti iš visų formatų tarptautinės darbotvarkės.

Antradienį Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų vadovai Viktoras Pranckietis, Marekas Kuchcinskis ir Andrijus Parubijus pasirašys trišalę rezoliuciją.

Antradienį numatyti Lietuvos Seimo vadovo susitikimai su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda, dvišaliai pokalbiai su Lenkijos Senato ir Seimo vadovais Stanislawu Karczewskiu bei M.Kuchcinskiu, Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininku A.Parubijumi.

Pasak Seimo pirmininko patarėjo Kęstučio Kudzmano, per dvišalius susitikimus bus kalbama regioninio saugumo klausimais.

„Bus aptariama, kaip stiprinti visuomenės atsparumą propagandai, kaip stiprinti ekonominį atsparumą, taip pat bus kalbama apie branduolinį saugumą. (...) Kalbėsime, kaip svarbu įveikti elektros tinklų izoliaciją“, – BNS sakė patarėjas.

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Parlamentinė Asamblėja – konsultacinė tarpparlamentinė institucija bendrus interesus atitinkantiems klausimams ir projektams svarstyti. Asamblėją sudaro po dešimt Lietuvos Seimo, Lenkijos Seimo ir Senato bei Ukrainos Aukščiausiosios Rados narių. Kaip įtvirtinta šios Asamblėjos statute, kiekvienos valstybės nacionalinei delegacijai vadovauja tos valstybės parlamento pirmininkas.

Asamblėja veikia vadovaudamasi lygybės, savitarpio pagarbos ir pasitikėjimo principais, bendru požiūriu į Europos reikalų sprendimą ir būtinybe toliau stiprinti trijų valstybių bendradarbiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius