-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 09

V.Pranckietis palaiko parlamentinį tyrimą dėl VSD veiklos: į klausimus reikia atsakyti

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis palaiko idėją pradėti parlamentinį tyrimą dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklos po paskelbtos pranešėjo informacijos esą VSD galėjo prieš prezidento rinkimus neteisėtai rinkti informaciją apie Gitano Nausėdos komandą ir diplomatą Vygaudą Ušacką. V.Pranckietis 15min studijoje nurodė, kad praėjusią savaitę paskelbtos informacijos Seimo valdyba nebuvo gavusi.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Parlamentinio tyrimo dėl VSD veiklos siekiantis parlamentaras Vytautas Bakas prašė Seimo valdybos pradėti parlamentinį tyrimą, tačiau valdyba nutarė, kad jo nereikia. Tačiau dabar, informaciją paviešinus, V.Pranckietis tikina, kad tyrimas galėtų atsakyti į visuomenei kylančius klausimus.

„Aš pirmiausia sakyčiau, kad kiekvienas tyrimas yra tam, jog būtų atsakoma į klausimus. Pagal tą informaciją, kuri buvo pateikta valdybai, mes neturėjome dėl ko apsispręsti. Po to ėmėsi iniciatyvos NSGK, jie gavo daugiau informacijos, jie taip pat pasakė „ne“. Bet toliau buvo klausimas vystomas, ir gerai, kad jis vystomas, kad galėtume visuomenei atsakyti į klausimus. Mes neturėjome to, kas dabar pateikta viešoje erdvėje“, – 15min studijoje pirmadienį sakė V.Pranckietis.

VIDEO: Ar reikėjo atšaukti Kovo 11-osios renginius ir kokie darbai laukia Seimo iki rinkimų?

Jis pats tikina, kad viešai paskelbta informacija kelia klausimų dėl informacijos rinkimo teisėtumo.

„Pagal tai, ką matau iš viešosios erdvės, tai manau, kad neturėtų būti, jeigu taip yra, bet tokia įtaka, toks veiksmas neturėtų būti daromas, kada yra nagrinėjama. Jeigu kandidatas galėtų pats paprašyti pažiūrėti, kad jo komandoje nebūtų kokių nors nukrypimų, tai, manau, būtų labai logiškas prašymas. Jeigu tai yra ne prašoma, o politinis užsakymas, tai yra blogai“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Tačiau Seimo pirmininkas tikina, kad tyrimas – tai jau „nuteisimas“.

Anot jo, kol kas nežinoma, ar paskelbta informacija teisinga. V.Pranckiečio įsitikinimu, tyrimas dėl VSD veiklos galėtų būti baigtas dar iki Seimo sesijos pabaigos. Tiesa, jam parašus, anot V.Pranckiečio, galėtų surinkti pats V.Bakas.

„Aš pasirašyčiau, kad būtų atsakyta“, – sakė V.Pranckietis.

Jis tikino, kad per anksti klausti, ar jis balsuotų dėl VSD vadovo Dariaus Jauniškio skyrimo antrą kadenciją vadovauti institucijai, nes dar nėra prezidento teikimo.

VIDEO: VSD – apie kaltinimus rinkus informaciją apie G.Nausėdos aplinką ir V.Ušacką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius