-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 20

V.Pranckietis: Seimas suspės priimti Vyriausybės reformas iki liepos

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, jog parlamentarai spės išnagrinėti ir priimti Vyriausybės siūlomas reformas iki liepos mėnesio pradžios.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jau yra išdiskutuota ir dėl daugelio klausimų susitarta. Turbūt dabar jau neverta sustoti. Manau, kad mes viską turėtume suspėti laiku. Žmonės dirba intensyviai ir jau eina į diskusijų pabaigą“, – interviu Žinių radijui trečiadienį tvirtino Seimo vadovas.

Vyriausybė tikisi, kad Seimas dėl siūlomų mokesčių, pensijų ir kitų sričių pertvarkų apsispręs dar pavasario sesijoje iki birželio 30 dienos.

Anot V.Pranckiečio, reformų svarstymui Seime gali būti surengti papildomi nenumatyti plenariniai posėdžiai šį ir kitą penktadienį.

Vyriausybė gegužės pabaigoje Seimui pateikė svarstyti reformų paketą mokesčių, pensijų, šešėlinės ekonomikos, švietimo, sveikatos apsaugos ir inovacijų srityse.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pinigai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pinigai

Svarstomas kompromisas dėl „Sodros“ lubų

V.Pranckietis trečiadienį interviu Žinių radijui pareiškė, jog siūloma „Sodros“ lubas taikyti daugiau nei 10 tūkst. eurų per mėnesį uždirbantiems žmonėms.

„Dabar jau yra bendras sutarimas, kad tos lubos gali atsirasti tiems, kurie, paprastai sakant, uždirba virš 10 tūkst. eurų per mėnesį, kad jiems nebekiltų tas mokestis. Tokio kompromisinio varianto šiandien yra siekiama“, – teigė Seimo vadovas.

Anot jo, dėl tokio sprendimo valstybės biudžetas prarastų maždaug 10 mln. eurų.

„Tai paliestų 1 tūkst. asmenų, kurie kuria darbo vietas Lietuvoje. Palaikyčiau tą nuomonę, kad tos lubos taip aukštai galėtų būti įvestos. Nuostolis biudžetui būtų apie 10 mln. eurų“, – teigė V.Pranckietis.

Vyriausybė, teikdama mokesčių ir pensijų sistemos reformas, siūlė įvesti „Sodros“ įmokų lubas.

Parlamentiniai Biudžeto ir finansų (BFK) bei Socialinkų reikalų ir darbo komitetai jau yra nepritarę Vyriausybės siūlomoms „Sodros“ įmokų luboms. BFK pirmininkas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas antradienį Seime įregistravo savo siūlymą atsisakyti „Sodros“ įmokų lubų įvedimo ir didesnio GPM tarifo jas viršijančioms pajamoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius