Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 29

V.Putino kalbą Jungtinėse Tautose D.Grybauskaitė pavadino neostalinistine

Rusijos prezidento Vladimiro Putino kalba Jungtinėse Tautose (JT) yra „neostalinistinė“, ir būdinga praėjusio amžiaus diktatūrų aukštinimui, sako Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Stop kadras
Temos: 1 Barackas Obama

„Turbūt vertinčiau prezidento Putino kalbą kaip lyderio, kuris gyvena dar XX šimtmetyje, netgi, pavadinčiau, neostalinistinę kalbą, kada yra išaukštinamos diktatūros, kada peikiama demokratija ir kada kaltinami dėl visko Vakarai. Taigi, šitą retoriką girdėjome jau beveik šimtą metų, niekas nesikeičia“, – žurnalistams Niujorke sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, V.Putino ir Jungtinių Valstijų (JAV) prezidento Baracko Obamos kalbos parodė, kad tai yra „prezidentai iš skirtingų pasaulių“, kurie „kol kas nesusikalba ir vienas kito nesupranta“.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Vladimiro Putino ir Baracko Obamos susitikimas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Vladimiro Putino ir Baracko Obamos susitikimas

D.Grybauskaitės teigimu, tai, jog beveik dvi valandas Niujorke kalbėję dviejų galingiausių pasaulio valstybių lyderiai iš esmės dėl nieko nesutarė, „nėra gerai“.

„Tai nėra gerai iš principo, nes problemų pasaulyje yra daug. Vakarai ir Rytai, tie du blokai, niekaip nesusitaria ir neartėja, atšilimas neįvyko“, – konstatavo D.Grybauskaitė.

Savo kalboje JT pirmadienį V.Putinas kritikavo Vakarus dėl „demokratinių revoliucijų“ bei kaldindamas, kad „agresyvus kišimasis iš išorės atvedė prie to, kad vietoj reformų valstybinės institucijos, ir pats gyvenimas be ceremonijų buvo sugriautas“.

JT Generalinėje Asamblėjoje Niujorke taip pat pirmadienį vykęs daugiau nei pusantros valandos trukmės susitikimas tarp Rusijos ir JAV vadovų buvo pirmasis beveik po dvejų metų pertraukos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius