-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 25

V.Rupšys: pusantro tūkstančio NATO karių šią vasarą treniruosis ginti Suvalkų koridorių

Apie pusantro tūkstančio NATO karių šią vasarą treniruosis ginti vadinamąjį Suvalkų koridorių, sako Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Valdemaras Rupšys.
Suvalkų koridorius
Suvalkų koridorius / LRT stop kadras

„Vyks teritorinė gynyba su Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariais pietinėje Lietuvos dalyje ties Suvalkų koridoriumi. Dar ten bus dislokuota JAV sraigtasparnių grupė oro paramai, amerikiečiai taip pat desantuos iš oro. Šitoje operacijoje dalyvaus ir britų jūrų pėstininkai, o iš Lenkijos link Suvalkų žygiuos JAV, Lenkijos, Didžiosios Britanijos ir Rumunijos kariai. Vėliau vyks visų šitų pajėgų susijungimas“, – interviu BNS sakė generolas.

„Iš visos Suvalkų koridoriaus operacijoje dalyvaus beveik pusantro tūkstančio karių“, – pridūrė jis.

Šie mokymai organizuojami vykstant kasmetinėms pratyboms „Kardo kirtis 2017“. Operacija ties Suvalkų koridoriumi vyks birželio 10 – 24 dienomis.

Suvalkų koridoriumi vadinamas maždaug 100 kilometrų pločio Lietuvos ir Lenkijos pasienio ruožas, kuris iš Vakarų ribojasi su Rusijos Karaliaučiaus kraštu, o iš Rytų – su Baltarusija. Karo atveju jo užgrobimas užvertų NATO sąjungininkams sausumos kelią iki Baltijos šalių.

Šis žemės ruožas dažnai lyginamas su Fuldos koridoriumi – NATO šalių ir sovietinio bloko skiriamąja linija Vokietijoje. Ją Vakarai vertino kaip palankiausią vietą sovietų tankams įriedėti į Vakarų Vokietiją.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad Maskva Suvalkų koridoriaus užėmimą pratybų metu repetuoja jau ne vienerius metus.

„Pagal pratybų scenarijų, priešiškų pajėgų jau bus Suvalkų koridoriuje. Bus treniruojamas teritorijos išvalymas“, – sakė Lietuvos sausumos pajėgų vadas.

Pratybos „Kardo kirtis“ bus pirmieji mokymai, kuriuose dalyvaus pilnai Baltijos šalyse ir Lenkijoje dislokuoti NATO batalionai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius