Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 17

V.Šapokos pokalbiuose Vašingtone – ir klimato kaita

Finansų ministras Vilius Šapoka dalyvauja Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Pasaulio banko (PB) Valdytojų tarybų metiniame susitikime Vašingtone, kur aptariama pasaulio ekonominė situacija ir perspektyvos.
Vilius Šapoka
Vilius Šapoka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pasaulio ekonomika toliau auga, tačiau nebe taip sparčiai, kaip anksčiau, todėl svarbu matyti bendrą vaizdą, grėsmes ir galimybes. Įtampos globalioje ekonomikoje ir išaugęs tarptautinis politinis ir ekonominis neapibrėžtumas rodo, kad turime vykdyti apdairią fiskalinę politiką ir didinti Lietuvos ekonomikos atsparumą neigiamoms išorės grėsmėms“, –pranešime sakė V.Šapoka.

V.Šapoka, be kita ko, su TVF ir PB atstovais aptars fintech, Lietuvos reformas siekiant pagerinti investicinę aplinką ir 2020 metų biudžetą, dalyvaus Šiaurės-Baltijos šalių atstovų susitikimuose, TVF regioninės ekonominės apžvalgos pristatyme.

Be to, V.Šapoka pirmą kartą dalyvaus Finansų ministrų koalicijos dėl klimato kaitos susitikime – prie jos Lietuva prisijungė praėjusią savaitę. Ministras susitiks ir su reitingo „Doing Business“ sudarytojais.

TVF ir PB metinis susitikimas Vašingtone vyksta spalio 17-19 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius