Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 19

V.Semeška susitikime Turkijoje tarėsi dėl galimo šalių bendradarbiavimo gynybos pramonėje

Lietuvos krašto apsaugos ministerijos delegacija, vadovaujama viceministro Viliaus Semeškos rugpjūčio 17-18 dienomis lankėsi tarptautinėje gynybos pramonės parodoje IDEF’2021 Stambule, Turkijoje. Parodos metu viceministras dalyvavo dvišaliame susitikime su Turkijos gynybos viceministru Muhsin Dere, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime žiniasklaidai.
V.Semeška susitikime Turkijoje tarėsi dėl galimo šalių bendradarbiavimo gynybos pramonėje
V.Semeška susitikime Turkijoje tarėsi dėl galimo šalių bendradarbiavimo gynybos pramonėje / Krašto apsaugos ministerijos nuotr.

Susitikimo dalyviai pasikeitė informacija apie saugumo situaciją Baltijos regione, Turkijoje ir Afganistane. V.Semeška akcentavo Lukašenkos režimo hibridinės atakos prie NATO rytines sienos padarinius ir iššūkius Aljanso saugumui. Aptariant padėtį Afganistane, Turkijos gynybos viceministras patikino, kad Turkija, kaip NATO narė, deda visas pastangas užtikrinti Kabulo Hamido Karzajaus tarptautinio oro uosto kontrolę ir saugumą. M.Dere pabrėžė, kad yra labai svarbu išlaikyti vienintelį oro kelią – suteikiantį žmonėms galimybes išvykti iš Afganistano – veikiantį.

Susitikimų metu Turkijoje taip pat buvo aptartos Turkijos ir Lietuvos bendradarbiavimo galimybės gynybos pramonės srityje.

„Džiaugiuosi, kad jau šį rudenį Turkijos gynybos pramonės bendrovių atstovai lankysis Lietuvoje ir tikiuosi, kad bus užmegzti abipusiai naudingi ryšiai ir Lietuvos verslas turės unikalią galimybę aptarti galimus bendrus projektus bei investicijas“, – sakė Vilius Semeška.

Lietuvos ir Turkijos bendradarbiavimas karinėje srityje vyksta pagal Lietuvos ir Turkijos Vyriausybių pasirašytus susitarimus dėl kontaktų ir bendradarbiavimo karinės technikos ir mokslo, taip pat karinio mokymo bei gynybos pramonės srityse.

Lietuvos kariai dalyvavo įvairiuose Turkijos karinėse mokymo institucijose rengiamuose kursuose: kovos su kibernetiniu terorizmu, krizių valdymo, ginkluotų konfliktų teisės, kt.

Turkija yra viena iš šalių, kuri 2012 m. kartu su Italija, Latvija ir Lietuva dalyvavo įsteigiant NATO Energetinio saugumo kompetencijos centrą Vilniuje. Šiandien šiame centre dirba ir Turkijos karinis atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius