-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 07 26

V.Tomaševskis apie Rūdninkų situaciją: ministerija turėjo ne provokuoti, o kalbėtis

Susirėmimą su pareigūnais prie Rūdninkų poligono išprovokavo tai, kad apie sprendimą apgyvendinti migrantus vietiniai gyventojai sužinojo iš žiniasklaidos, o ne tiesiogiai iš politikų, sako Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Kokios išvados: kad turi skelbti ne per žiniasklaidą ministerija savo sprendimus, o nuvažiuot ir tartis su žmonėmis, ne provokuoti, o paaiškinti, kaip ten bus. Gal Rūdninkuose statys palapines, o gal poligone, kas ten žino, trūksta gero komunikavimo ir žmonės yra kurstomi“, – BNS pirmadienio vakarą sakė V.Tomaševskis.

Pirmadienio vakarą keliasdešimt žmonių blokavo kelią į Rūdninkų poligoną, protestuodami prieš neteisėtų migrantų apgyvendinimą šioje Šalčininkų rajono teritorijoje. Policijos pareigūnai juos nuo kelio patraukė jėga.

V.Tomaševskis sakė, jog vietos valdžia apie būsimą akciją nežinojo, nes ji kilo spontaniškai.

Šalčininkų rajonui vadovauja LLRA-KŠS.

„Mano žiniomis, nežinojo, čia spontaniška akija, ir dar atvažiavo kažkas iš Kauno, bet mano komentaras tas pats – reikia komunikuoti su žmonėmis, reikia kalbėti ne per žiniasklaidą, bet reikia ten nuvažiuoti ir paaiškinti savo planus, sprendimus, čia normali praktika Europos Sąjungoje, kalbėtis su žmonėmis, o ne primesti iš viršaus savo sprendimus“, – kalbėjo V.Tomaševskis.

Jis taip pat kritikavo griežtą Lietuvos valdžios poziciją autoritarinio Baltarusijos režimo atžvilgiu.

„Reikia keisti mūsų užsienio politiką, reikia pradėti kalbėti su mūsų kaimynine valstybe Baltarusija, jau seniai reikėjo kalbėti, mes negalim nesikalbėti su kaimynais, negalim deginti tiltų“, – sakė LLRA-KŠS vadovas.

Rūdninkų poligone planuojama apgyvendinti iki 1,5 tūkst. migrantų.

Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius