Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 07

Valdemaras Tomaševskis iš Gitano Nausėdos neišgirdo raginimo jungtis prie valdančiųjų

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas, penktadienį susitikęs su išrinktuoju prezidentu Gitanu Nausėda, sako pokalbyje neišgirdęs raginimo Lietuvos lenkų partijai dalyvauti valdančiojoje daugumoje. Anot V.Tomaševskio, išrinktasis prezidentas šiuo atveju yra tik stebėtojas – jis laukia, ką sutars pačios partijos.
Valdemaras Tomaševskis atvyksta į Prezidentūrą
Valdemaras Tomaševskis atvyksta į Prezidentūrą / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

G.Nausėda pakomentuoti susitikimo su Lietuvos lenkų partijos pirmininku neišėjo. Kaip jau skelbta anksčiau, išrinktasis prezidentas yra nusprendęs į klausimus atsakyti kassavaitinėse spaudos konferencijose. Artimiausia numatyta trečiadienį.

„Labai malonus, nuoširdus pokalbis, – po susitikimo sakė V.Tomaševskis. – Kalbėjome apie pagrindinius darbus Lietuvoje, apie žmonių negeroves, aptarėme kai kuriuos projektus iš mūsų programos, prezidentas susipažinęs su jais viešojoje erdvėje – socialinio teisingumo stiprinimas, šeimos politikos stiprinimas. Labai maloniai praėjo mūsų pokalbis.“

V.Tomaševskis susitikime dalyvavo ne vienas – jį atlydėjo partijos frakcijos Seime seniūnė Rita Tamašunienė.

V.Tomaševskio teigimu, buvo kalbama apie LLRA-KŠS programines nuostatas, tokias kaip vaiko pinigų didinimas ir nemokami vaistai pensininkams. Anot politiko, išrinktasis prezidentas remia šeimos stiprinimo politikos kryptį. „Aišku, mes kažkokių detalių neaptarėm“, – pabrėžė jis.

LLRA-KŠS lyderis sakė, kad kalbėta ir apie galimybę partijai prisijungti prie valdančiosios daugumos, tačiau V.Tomaševskis tikino išrinktajam prezidentui dar nieko negalėjęs pasakyti, nes partijos tarybos posėdis, kuri bus priimtas sprendimas, ar derėtis dėl daugumos, dar neįvyko.

Paklaustas, gal išgirdo G.Nausėdos raginimą prisijungti prie koalicijos, V.Tomaševskis sakė, kad išrinktasis prezidentas dabar yra tik klausytojas – jis laukia pasiūlymų iš partijų.

V.Tomaševskis nenorėjo atskleisti, ką pats siūlys partijos kolegoms, jis teigė norintis išgirsti tarybos narių nuomonę.

Jis pakartojo, kad postai gali būti, gali nebūti – svarbiausia, jei bus nuspręsta derėtis, sutarti dėl programinių nuostatų. „Bet kažkokios konsultacijos nuolat vyksta, bet nevedame derybų, neturime pozicijos derybinės. Kartoju – mes galime remti Vyriausybę be postų“, – teigė jis.

LLRA-KŠS penktadienį ketina apsispręsti, ar dalyvauti derybose dėl valdančiosios koalicijos.

G.Nausėda su įvairių partijų, institucijų ir tarnybų vadovais susitikinėja jau antrą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius