Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2010 01 11

V.Ušackas sako nemanąs, kad pastabos jo atžvilgiu trukdytų toliau eiti užsienio reikalų ministro pareigas

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas pirmadienį pareiškė gaunamos kritikos ar pastabų nelaikantis kliūtimi, kuri trukdytų dirbti toliau, ir sako jaučiąs visišką premjero ir valdančiosios koalicijos partnerių pasitikėjimą.
URM ministras Vygaudas Ušackas
Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš nemanau, kad kritika ar pastabos gali būti vertinamos kaip kliūtys darbui, turime artimus ryšius tiek su prezidente ir jos patarėjais, tiek su Seimo pirmininke. Vyksta konsultacijos, o jei yra pastabų, visada įsiklausau ir gerbiu nuomonę“, – BNS pirmadienį sakė V.Ušackas.
 
„Jaučiu visišką tiek Andriaus Kubiliaus, tiek kolegų ministrų, konservatorių frakcijos ir apskritai valdančiosios koalicijos paramą“, – sakė V.Ušackas.

Pastaruoju metu konservatorių deleguotas nepartinis ministras sulaukė Seimo pirmininkės Irenos Degutienės ir prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos. Tačiau V.Ušackas pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams teigė iš dviejų valstybės vadovių asmeniškai neišgirdęs priekaištų.

„Tokių žodžių neišgirdau nei iš prezidentės, nei šiandien po susitikimo su Seimo pirmininke I.Degutiene“, – sakė užsienio reikalų ministras.
V.Ušackas tvirtino nematantis „principinių skirtumų tarp savęs, prezidentės ir Seimo pirmininkės“.

„Mes žvelgiame visi viena kryptimi – kaip minėjau, aukščiausia Lietuvos valstybės vertybė – kad per beveik dvidešimt nepriklausomybės metų sugebėjome įtvirtinti nuoseklią užsienio politiką“, – sakė ministras.

Jis pažadėjo „visomis išgalėmis“ prisidėti, kad toliau būtų įgyvendinama nuosekli užsienio politika.Tokių žodžių neišgirdau nei iš prezidentės, nei šiandien po susitikimo su Seimo pirmininke I.Degutiene.

„Suprantant tuos ekonominius finansinius išteklius, įvertinant vidaus politikos dinamiką, kai kurių klausimų jautrumą, mano pareiga užtikrinti, kad tie vėjai ar audrelės, kurios pasireiškia vidaus politikoje, neatsispindėtų ir nedarytų neigiamos įtakos užsienio politikai“, – sakė V.Ušackas.
Seimo pirmininkė I.Degutienė sekmadienį transliuotoje TV3 laidoje „Savaitės komentarai“ pareiškė, kad „turbūt palaikytų“ galimą siūlymą keisti užsienio reikalų ministrą V.Ušacką, jei toks klausimas kiltų.

„Turbūt palaikyčiau. Taip, turiu priekaištų“, – sakė konservatorė I.Degutienė.
V.Ušackas priekaištų neseniai sulaukė ir iš prezidentės D.Grybauskaitės, kuri sakė, kad V.Ušackas ją „ne visuomet girdi“. Šalies vadovė žiniasklaidai šį mėnesį pareiškė, kad V.Ušackas turėjo anksčiau išspręsti buvusio Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo Mečio Laurinkaus atšaukimo iš ambasadoriaus Gruzijoje klausimą.

Prezidentė D.Grybauskaitė gruodžio pabaigoje taip pat kritiškai įvertino V.Ušacko komentarus, kad svarbiausia parlamentinio tyrimo dėl galimo CŽV kalėjimo žinia pasauliui esą yra tai, kad nebuvo nustatyta, jog Lietuvos teritorija buvo pervežami terorizmu įtariami asmenys, o šalyje veikė slaptas CŽV kalėjimas.

Tuo metu D.Grybauskaitė, vertindama tyrimo išvadas, pabrėžė, kad buvo nustatyta, jog „mūsų partnerių prašymu buvo statomi specialūs pastatai žmonėms laikyti“.
„Jeigu šis žmogus ar šitas ministras turi daugiau informacijos, negu rado komisija, jis turėjo liudyti, ir numatoma atitinkama atsakomybė už tos informacijos slėpimą“, – sausio pradžioje TV3 „Savaitės komentarams“ sakė D.Grybauskaitė.

Paklausta, ar tai reiškia, jog prezidentė nepasitiki V.Ušacku, D.Grybauskaitė atsakė: „Tai reiškia, kad ministras turi taip pat galvoti, ką jis šneka viešojoje erdvėje“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje