Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 15

V.Uspaskichas pasiuntė V.Bukauską į „tvarkiečių“ frakciją: „Mes pasiūlėm kelis punktus“

Darbo partijos narys Valentinas Bukauskas jungiasi prie „tvarkiečių“ frakcijos, o kartu ir prie valdančiųjų. Jis, pasak Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho, padės įgyvendinti ir kai kuriuos partijos tikslus Seime.
Viktoras Uspaskichas
Remigijaus Žemaitaičio spaudos konferencija „Susitarta dėl politinio bendradarbiavimo“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmadienį spaudos konferenciją Seime surengę Remigijus Žemaitaitis ir Viktoras Uspaskichas paskelbė apie jų vadovaujamų partijų susitarimą, kuris papildys „tvarkiečių“ gretas Seime.

V.Uspaskichas pasidžiaugė sulaukęs „tvarkiečių“ siūlymo dėl jo partijos nario V.Bukausko.

„Mes pasiūlėme kelis punktus, su kuriais mes galėtume dalyvauti jų darbe“, – teigė jis ir pabrėžė, kad kiekviena partija nori vykdyti savo programą.

„Pirma, aš daug kartų kalbėjau apie tai, kad mes turime nuimti koncentracijos apribojimus gamybos įmonėms“, – porino Darbo partijos lyderis. „Įstojus į ES rinka tapo vieninga, ir tenka konkuruoti ne tik Lietuvos, bet ir visos ES rinkoje“, – dėstė jis.

„Kai kurie sako, jie gi ten nekonkurencingi, bet todėl, kad rinka viena, tai jie pagaminę prekę gali vežti pas mus neapribojant“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

Remiasi pokario Vokietijos praktika

V.Uspaskichas tikino, kad jo partijai svarbu, jog Lietuva būtų investuotojams patraukliausių valstybių penketuke. Tai turėtų padėti įgyvendinti prie „tvarkiečių“ prisijungęs V.Bukauskas.

„Po karo atstatinėjančios Vokietijos praktikoje savivaldybėms buvo suteikta galimybė jų teritorijoje už markę atiduoti įmones. Taip pat buvo suteikta galimybė tų regionų administracijai sudaryti sutartis ir kurti įmones savo regione. Šiandien pas mus tokios įstatyminės galimybės nėra“, – skundėsi V.Uspaskichas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijaus Žemaitaičio spaudos konferencija „Susitarta dėl politinio bendradarbiavimo“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijaus Žemaitaičio spaudos konferencija „Susitarta dėl politinio bendradarbiavimo“

„Ketvirtas punktas – mes norime, kad būtų priimtas grįžtančiųjų tautiečių iš emigracijos įstatymas. Reikia užfiksuoti kelis punktus: kompensavimas pervežimo jų čia su visu turtu, valstybė turi padėti integruotis ikimokyklinio amžiaus vaikams, suteikti galimybę lengvatiniu būdu įsigyti butą“, – kalbėjo Darbo partijos lyderis.

Rugsėjo pradžioje „tvarkiečiai“ prisijungė prie valdančiųjų, pasirašydami bendradarbiavimo sutartį ir gaudami Seimo vicepirmininko poziciją, kurią užėmė pats partijos lyderis R.Žemaitaitis.

Žada, kad „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija augs

R.Žemaitaitis pasidžiaugė, kad V.Bukauskas suteiks jo frakcijai ir narį Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete.

„Kalbėta buvo ne vieną dieną, ir džiaugiuosi, kad Darbo partijos valdybos nariai davė sutarimą“, – trumpai savo situaciją apibendrino V.Bukauskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijaus Žemaitaičio spaudos konferencija „Susitarta dėl politinio bendradarbiavimo“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijaus Žemaitaičio spaudos konferencija „Susitarta dėl politinio bendradarbiavimo“

„Džiaugiuosi, kad gerbiamas Valentinas pagaliau atėjo į mūsų frakciją. Mes draugai jau šešiolika metų, ir tikiuosi, kad jis įneš energijos sprendžiant savivaldybių klausimus“, – aiškino „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Vytautas Kamblevičius.

„Tai tik pirmas žingsnis papildant mūsų frakciją. Nenoriu susireikšminti, bet kadencijai einant pabaigą mūsų frakcija gali būti gal net du kartus didesnė“, – prognozavo V.Kamblevičius.

Tiesa, bendradarbiauti Seimo rinkimuose partijos kol kas neketina, nes, pasak R.Žemaitaičio, jos peržengia penkių procentų ribą.

Tuo metu V.Uspaskichas pabrėžė, kad bendradarbiavimas savivaldos rinkimuose galimas.

„Mūsų elektoratas kertasi tarpusavyje“, – pripažino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius