-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 01

V.Uspaskichas: Ukraina yra pilnavertė ES narė

Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento (EP) narys Viktoras Uspaskichas visiškai palaiko Ukrainos siekį tapti Europos Sąjungos (ES) nare. Šiąnakt jis pasirašė peticiją dėl šios šalies priėmimo į ES, rašoma Darbo partijos pranešime spaudai.
Viktoras Uspaskich
Viktoras Uspaskich / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Dar 2010 metais aš priklausiau sukurtai grupei „Už Ukrainą Europos Sąjungoje“, teko ne vieną kartą lankytis Ukrainoje ir dalyvauti posėdžiuose tuo klausimu, o Kryme moderuoti susitikimą tarp EP grupės ir visų Rados frakcijų atstovų. Todėl, matydamas pasirodžiusią iniciatyvą ir peticiją, palaikančią siekį suteikti Ukrainai statusą tapti kandidate stojimui į ES bei Ukrainos Prezidento prašymą dėl priėmimo į ES, net nedvejodamas naktį pasirašiau peticiją. Ir, savaime suprantama, balsuosiu už tokius sprendimus EP sesijoje“, – sako V.Uspaskichas. Politikas įsitikinęs, kad Ukraina gali būti pilnavertė ES valstybė.

„Svarbu suprasti, kad narystė ES yra ne šiaip desperatiškas Ukrainos Prezidento Zelenskio bandymas išspręsti dabartinį konfliktą, o tikslingas šalies siekis jau daugiau kaip 10 metų. Tokia yra Ukrainos žmonių valia, o atsižvelgiant į dabartinę situaciją, Ukrainos žmonėms tai būtų dar vienas paskatinimas ir motyvacija ginti savo šalį, žinant, kad dabar jie jau ne vieni, o ES šeimos nariai“, – pastebi politikas.

Antradienį EP bus svarstomas Ukrainos prašymas dėl narystės ES. Be abejo, V.Uspaskichas palaikys ir balsuos už šį sprendimą.

„Prisimenant pačios ES ištakas, kai po Antrojo Pasaulinio karo Europos valstybių federacijos pagalba buvo ieškoma būdų užkirsti kelią ateities konfliktams, Ukrainos priėmimas visiškai atitiktų ES dvasią ir tikslus. Toks žingsnis ne tik padėtų grąžinti taiką į Europą, bet ir sustiprintų pačią Sąjungą, suteiktų jai naują gyvavimo impulsą, nes šiomis dienomis Ukrainos žmonės savo veiksmais, o ne žodžiais, negailėdami savo gyvybių, gina visus šiuos siekius ir vertybes. Ir niekam nekyla abejonių, kad ukrainiečiai yra pilnaverčiai europiečiai, nusipelnę įsilieti į Europos tautų sąjungą. Todėl jiems turi būti pritaikyta pagreitinta stojimo į ES procedūra“, – teigia EP narys.

„Su visa pagarba ir vardan mažesnių ginčų norėčiau paprašyti, kad šiame fone ir kilmingoje dvasioje atskiros politinės grupės, turinčios skirtingas pažiūras, nesistengtų patyliukais spręsti savo norų, o pritartų vieningai pozicijai. Tikiu ir meldžiuosi už Ukrainą bei visus ten gyvenančius žmones, mano gimines ir draugus“, – sako V.Uspaskichas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius