Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 07

V.Adamkus jau išrašytas iš ligoninės (atnaujinta 15.27 val.)

Sekmadienį į Vilniaus universiteto Santariškių klinikas paguldytas prezidentas Valdas Adamkus jau pirmadienį popiet išleistas namo – medikai teigia, kad prezidentui gydymas šiuo metu nereikalingas.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė
Per pietus Valdas Adamkus balsavo Europos Parlamento rinkimuose. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Įtariau širdies stimuliatoriaus veiklos sutrikimus ir rekomendavau paguldyti dėl tyrimų“, – sekmadienį vakare BNS sakė prezidento asmeninis gydytojas Remigijus Nargėla. Anot gydytojo, V.Adamkus į Santariškių klinikas paguldytas sekmadienio vakarą, jo savijauta gera.

Paskutinis V.Adamkaus profilaktinis sveikatos patikrinimas buvo atliktas šių metų vasario mėnesį. Po jo Santariškių klinikų medikai sakė, kad prezidentas yra sveikas ir, palyginti su praėjusiais metais, jokių neigiamų pokyčių tiriant prezidento sveikatą nenustatyta.

Medikai tuomet sakė, kad pernai gegužę V.Adamkui implantuotas širdies stimuliatorius veikia idealiai, šalies vadovo širdies ritmo sutrikimų nebūta.

Papildyta 09.14 val. V.Adamkus lieka Santariškių klinikose, visi numatyti jo susitikimai atšaukiami. Pranešama, kad pirmadienį ryte gydytojų konsiliumas nutarė tęsti prezidento sveikatos patikrą.

Papildyta 12.21 val. Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje apie prezidento sveikatos būklę žurnalistams pranešė R.Nargėla. Jo teigimu, V.Adamkus jaučiasi gerai ir jau pirmadienį popiet, apie 15 valandą, bus išrašytas iš ligoninės. Jis tvirtino, kad prezidentas jau pirmadienį iš ryto „veržėsi į darbą“, tačiau medikams pavyko įtikinti V.Adamkų, kad jam reikalingas poilsis. 

Medikai teigia, kad įtarimai dėl galimų V.Adamkaus sveikatos ar širdies stimuliatoriaus veiklos sutrikimų buvo atmesti atlikus visus reikalingus tyrimus. R.Nargėla tvirtino, kad šiuo metu prezidentui gydymas yra nereikalingas. Asmeninis šalies vadovo gydytojas teigė, kad į jį sekmadienį kreipėsi pats prezidentas. R.Nargėla patarė prezidentui sveikatą išsitirti ligoninėje. Medikai teigia, kad V.Adamkaus sveikata kiek sušlubuoti galėjo dėl įtampos ir peršalimo.

Papildyta 15.27 val. V.Adamkus, kaip ir buvo planuota, jau išleistas iš ligoninės – iš Santariškių klinikų jis išvyko apie 14.10 val. Iš ligoninės išvykstančio prezidento laukusiems žurnalistams V.Adamkus teigė jau antradienį ketinantis vykti į darbą. Jis taip pat sakė, kad džiaugiasi išgirdęs medikų diagnozę, jog rimto pavojaus sveikatai nėra, ir užtikrino turėsiantis pakankamai jėgų nudirbti visus darbus, kurie jam priklauso iki kadencijos pabaigos.  

V.Adamkus juokavo, kad susirgo dėl pernelyg didelio žiniasklaidos dėmesio – atvykus sekmadienį balsuoti ir išvydus tokį didelį žurnalistų būrį, jam neva neliko nieko kito kaip iš būstinės išsyk vykti į Santariškes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius