Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 06 12

V.Adamkus: mokesčių jau užtenka!

LTV ir LNK žiniose gyvai komentuotas ministro R.Dagio pasiūlymas dar padidinti mokesčius.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Taip pat skaitykite: R.Dagys teisinasi, kad naujas mokestis kūnu dar nevirto
 

15min.lt jau rašė, kad, pasak socialinės apsaugos ir darbo ministro Rimanto Dagio, jei situacija ir toliau blogės, bus tik dvi alternatyvos – arba mažinti pensijas, arba didinti mokesčius į „Sodrą“. Ministro idėją kategoriškai sukritikavo prezidentas V.Adamkus ir išrinktoji prezidentė D.Grybauskaitė.

V.Adamkus – prieš

„Kalbant apie mokesčių didinimus, aš  kategoriškai pasisakau prieš. Manau, kad yra dar labai daug vietos išlaidų mažinimui ir tai turi būti padaryta, bet ne žmonių sąskaita“, – penktadienį sakė Prezidentas Valdas Adamkus. „Užtenka, žmonės apkrauti mokesčiais ir taip, yra mūsų gyventojų sluoksnis, kuris vos galą su galu suduria“, – teigė šalies vadovas.

D.Grybauskaitė tokį ministro pasakymą įvertino kaip neatsakingą pasiūlymą. „Tai galima daryti tik kraštutiniu atveju. Reikia įvertinti poveikį ne tik „Sodros“ biudžetui“, – sakė D.Grybauskaitė.

Profsąjungos nepritaria

„Jei padidės „Sodros“ įmokos 3-4 procentais, sumažės žmonių realios pajamos. Alga sumažės 30-40 litų, o 30-40 litų yra beveik vienos dienos pragyvenimo lygis. Tai ganėtinai didelė netektis žmonėms“, – sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius