Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 22

V.Kudirkos paminklą aprengs chalatu

Vilniaus centre baigiamas statyti kompleksinis paminklas Vincui Kurdirkai.
Paminklas Vinco Kudirkos garbei
Paminklas Vinco Kudirkos garbei / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmoji paminklo dalis – stilizuota varpinė – Lietuvos himno autoriui buvo atidengta dar 2007 m. pabaigoje, tačiau paties V.Kudirkos skulptūra pastatyta tik pirmadienį. Statydami bronzinę skulptūrą pirmadienį dirbo ne tik techniniai darbuotojai, bet ir patys skulptūros kūrėjai, užsakovai bei idėjiniai autoriai.

Paminklas V.Kudirkos aikštėje prie Vyriausybės bus atidengtas liepos 5 d. „Dabar paminklą pastatysime, nuvalysime, nufotografuosime ir uždengsime paklodėmis, apvilksime chalatėliu, kad niekas iki oficialaus atidarymo nematytų“, – sakė  Labdaros ir paramos fondo Vinco Kudirkos vardui įamžinti direktorius Stasys Tamošaitis.
 

Skulptūra turėjo būti pastatyta dar iki birželio 15 dienos, tačiau, anot S.Tamošaičio, galbūt skulptoriui Arūnui Sakalauskui ir bronzą liejusiam Žilvinui Pabrinkiui ne viskas sekėsi taip, kaip planuota. 

Projektą vykdo Labdaros ir paramos fondas Vinco Kudirkos vardui įamžinti. Vyriausybė, savivaldybė, įvairios organizacijos ir privatūs asmenys paminklo statyboms surinko 3,55 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius