Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 23

V.Muntiano ir jo žmonos veiksmais pasipiktinusi kėdainietė piketavo prie savivaldybės

Buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano ir jo žmonos Violetos veiksmais pasipiktinusi kėdainietė Irena Liniauskienė trečiadienį surengė piketą prie Kėdainių savivaldybės.
Viktoras Muntianas.
Viktoras Muntianas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Moteris prie savivaldybės atvyko su gyvuliais: arkliu, ožka ir karve su veršeliu, taip pat turėjo plakatų, kurie skelbė: „Aš ne vergė Izaura Muntianams, grąžinkit servitutą“, „Gėda savanaudei deputatei Violetai Muntianienei užgrobus servitutą", pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“.

Tokį piketą surengusi Bartkūniškių kaimo ūkininkė jaučiasi skriaudžiama tame pačiame kaime gyvenančio buvusio Seimo vadovo šeimos.

„16 metų turėjau kelią per Smilgos upės brastą iš Bartkūniškių į Kruopylų kaimą, o pernai tą kelią pasisavino Muntianų šeima. Dabar gyvulius į Kruopylų ganyklas turiu varyti 5 kilometrus aplinkkeliu. Pati tris kartus per dieną turiu dviračiu važiuoti į ganyklas. Tai nepakeliama našta. Nebematau kitos išeities, kaip tik piketuoti", – skundėsi I.Liniauskienė.

Su Muntianų šeima ūkininkės nesutarimai prasidėjo prieš dvejus metus, kai V.Muntianienė Kėdainių žemėtvarkos skyriui pateikė prašymą panaikinti per jos žemės sklypą vingiuojančio kelio servitutą.

Tą pačią dieną Žemėtvarkos skyriuje buvo užregistruotas ir Bartkūniškių kaimo bendruomenės pirmininko Žydrūno Rugieniaus raštas, kuriame teigiama, kad kaimo gyventojai neturi jokių interesų dėl šio kelio. Tokį raštą Ž.Rugienius pasirašė nepasitaręs su kaimo gyventojais.

Netrukus Kauno apskrities viršininkas pasirašė įsakymą dėl V.Muntianienės žemės sklypo kadastro duomenų patikslinimo ir priėmė sprendimą panaikinti kelio servitutą.

Šis įsakymas taip ir nebuvo įregistruotas Registrų centre, kelio servitutas iki šiol liko nepanaikintas.

„Tai manęs neguodžia, nes tuo keliu negaliu naudotis – Muntianai, pasistatę pirtį, užtvenkė upelį, užvertę jį akmenimis ir iškėlė brastos šlaitus taip, kad gyvuliai negalėtų jų įveikti. Man pačiai su dviračiu ir pilnais pieno bidonais į tokį šlaitą irgi neįmanoma užvažiuoti. Kas Muntianams suteikė teisę taip savavaliauti? Ir kuo aš jiems trukdžiau? Gyvulius varydavau ne pro jų kiemą, o aplinkui, palei upę", – „Lietuvos rytui" aiškino I.Liniauskienė.

Kėdainių aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą dėl savavališko upės užtvenkimo, tačiau kol kas dar negali įvardyti, kas tai padarė.

V.Muntianienė, paklausta apie konfliktą su I.Liniauskienė, sakė, kad susitarti su ūkininke neketina.

„Tai moteriai buvo leista varyti gyvulius, net šieną jai atidaviau, tačiau kai viskas taip, nesitarsiu gražiuoju. Tai mano žemė, todėl sieksiu kelio servituto panaikinimo", – tvirtino V.Muntianienė.

I.Liniauskienei teks mokėti baudą už piketą, surengtą be leidimo, tačiau moteris savo tikslą pasiekė – surinko kelis šimtus ją remiančių kėdainiškių parašų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius