Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 22

V.Poderys paliks LEO LT stebėtojų tarybos pirmininko kėdę

Po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys ketina palikti LEO LT stebėtojų tarybos komisijos pirmininko kėdę.
Virginijus Poderys
Virginijus Poderys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Kėdė

Tai jis ketina padaryti „artimiausiomis dienomis“ – dar iki rugpjūčio. Pagrindinis pasitraukimo motyvas tas, kad rudenį numatoma peržiūrėti energetikos kainas.

Postą jis paliks dar iki reorganizuojant LEO LT.

Tai kitokio pobūdžio konfliktas, sveiko proto ar panašiai, – sakė V.Poderys.„Prezidentė akcentavo, kad Kainų reguliavimo kontrolės komisijos pirmininkas neturėtų sėdėti dviejose kėdėse, turėtų vienos iš tų kėdžių atsisakyti. Čia buvo turima omeny LEO LT stebėtojų tarybos komisijos pirmininko kėdė. Prezidentės nuomone, šių dviejų kėdžių užėmimas sukelia interesų konfliktą“, – prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžius perdavė jos atstovas spaudai Linas Balsys.

V.Poderys LEO LT stebėtojų tarybos komisijos pirmininku tapo šįmet balandį. „Tuo metu, kai sutikau, tų abejonių nebuvo keliama, tiesiog buvo pasiūlyta, po ilgų konsultacijų sutikau. Visada esu smalsus, norisi daugiau žinoti, daugiau patirti. Gal dėl žmogiškų dalykų...“ – žurnalistams kalbėjo V.Poderys.

Paklaustas, kodėl tuomet neįžvelgė galimo interesų konflikto, V.Poderys aiškino, kad tai nėra viešųjų ir privačių interesų konfliktas. Anot jo, tai „kitokio pobūdžio konfliktas, sveiko proto ar panašiai.“

Būdamas LEO LT stebėtojų tarybos pirmininkas V.Poderys atlyginimo negavo, išeitinė išmoka jam taip pat nebus mokama.

„Jei nustatyčiau kainas ir būčiau LEO prezidentas, tada būtų konfliktas“, – aiškino V.Poderys. Jis pridūrė ir anksčiau sakęs, kad „iki rudens šitą reikės ištaisyti“, todėl dabar traukiasi.

Vis dėlto postą jis palieka tuščią – kas užims šią vietą, nežinoma. „Turbūt akcininkai pradeda tą procesą, akcininkai yra Energetikos ministerija, mano supratimu“, – sakė V.Poderys.

Paklaustas, ką per tuos kelis mėnesius spėjo nuveikti nacionalinio investuotojo labui, V.Poderys minėjo įmonės vadovybės kaitą, valstybės įtakos stiprinimą, darbuotojų atlyginimų peržiūrą.

„Lemia nebe stebėtojų taryba su savo sprendimais, bet žymiai aukščiau, akcininkų lygiu. Šiuo atveju stebėtojų taryba turi tik klausyti, žiūrėti ir suprasti, kas vyksta akcininkų ir politikos lygiu. Šiuo atveju, kaip stebėtojų tarybos pirmininkas, įtakos nelabai turiu“, – aiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius