Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 08

V.Tomaševskis žada skųstis dėl rinkimų rezultatų anuliavimo vienoje apylinkėje

Vieną mandatą Europos Parlamento (EP) rinkimuose iškovojusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vadovas, Seimo narys Valdemaras Tomaševskis žada skųsti sprendimą anuliuoti balsavimo namuose rezultatus vienoje iš Šalčininkų rajono rinkimų apylinkių.
V.Tomaševskis
V.Tomaševskis / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Anot V.Tomaševskio, skundas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) jau yra įteiktas, o jo nepatenkinus būtų skundžiamasi teismui.

„Mes parašėme atitinkamą skundą VRK. Jeigu VRK neanuliuos rajoninės komisijos sprendimo, tada apskųsime šiuos sprendimus teismui“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė V.Tomaševkis.

Šalčininkų rajono savivaldybės rinkimų komisija anuliavo balsavimo namuose rezultatus Gornostajiškių apylinkėje, kur balsavimą vykdė tik vienas komisijos narys. V.Tomaševskis tai pavadino „konservatorių provokacija“, pažymėjęs, jog vietos rinkimų komisijai vadovauja valdančiosios Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos atstovas.

Šalčinininkų ir Vilniaus rajonuose per sekmadienį vykusius EP rinkimus LLRA iškovojo triuškinančią pergalę - Šalčininkų rajone už partiją balsavo per 80 proc., o Vilniaus rajone – kiek daugiau nei 70 proc. rinkėjų. LLRA taip pat surinko daugiausia balsų Švenčionių ir Trakų rajonuose (atitinkamai 22 ir 32 proc.).

Visoje Lietuvoje LLRA užėmė penktąją vietą, surinkusi per 8 proc. balsų. Tai Lietuvos lenkams atstovaujančiai partijai leis turėti vieną atstovą EP.

V.Tomaševskis pirmadienį neatskleidė, ar pats vyks į EP, ar kam nors užleis šią vietą. Anot LLRA vadovo, apie tai bus pranešta artimiausiu metu, paaiškėjus reitingavimo rezultatams.

Pagal pirmadienio vidurdienį Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pateiktus duomenis, EP rinkimus Lietuvoje laimėjo valdančioji TS-LKD, už kurią balsavo 26,10 proc. rinkėjų. Ši partija gaus 4 mandatus EP.

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija surinko 18,14 proc. atėjusių balsuoti piliečių balsų. Socialdemokratai EP turės 3 savo atstovus. Trečioje vietoje likusi partija „Tvarka ir teisingumas“ gavo 11,92 proc. balsų ir gaus 2 mandatus.

Po vieną mandatą turėtų gauti Darbo partija (8,58 proc. rinkėjų balsų), Lietuvos lenkų rinkimų akcija (8,24 proc.) ir Liberalų sąjūdis (7,16 proc.).

Kol kas pirmumo balsus suskaičiavo ir VRK perdavė 1283 rinkimų apylinkės iš 2035.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius