Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 17

V.Ušackas: Lietuvos parama Gore yra akivaizdi

Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas spalio 16-17 dienomis lankėsi Čagčarane, kur susitiko su Goro provincijos atkūrimo grupės vadovybe, JAV valstybės departamento, Japonijos Vyriausybės, JAV plėtros agentūros USAID, Europos Sąjungos policijos misijos EUPOL atstovais ir aptarė, kaip geriau koordinuoti provincijos atkūrimo darbus.
Ušackas su vietiniais žmonėmis
Ušackas su vietiniais žmonėmis / URM nuotr.

Ministras taip pat susitiko su Goro provincijos administracijos vadovybe, vietinės bendruomenės lyderiais, aplankė Lietuvos finansuojamus vystomojo bendradarbiavimo projektų objektus: civilių tarnautojų mokymo centrą, biblioteką ir kompiuterių klasę, susipažino su numatomais Goro provincijos ligoninės plėtros ir rekonstrukcijos darbais. V.Ušackas taip pat dalyvavo Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos moksleivių piešinių parodos atidaryme, Lietuvos įsteigtai viešajai bibliotekai padovanojo lietuviškų pasakų knygų dari kalba.

Ministras labai teigiamai įvertino Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės darbą.

Pasak V.Ušacko, Afganistane tarnaujantys Lietuvos vyrai ir moterys tiesiogiai prisideda prie taikdariškos misijos Afganistane, kuri suteikia Afganistano Vyriausybei galimybę atkurti savo šalį ir užkerta kelią terorizmo plitimui pasaulyje.

Lietuvos diplomatijos vadovas akcentavo, kad būtina stiprinti provincijos atkūrimo civilinį elementą, nes sėkmę Afganistane, anot jo, lems ne karinės, bet civilinės šalies atkūrimo pastangos.

Po pokalbių su vietos ir Provincijos atkūrimo grupės veikloje dalyvaujančiais atstovais V.Ušackas identifikavo tris prioritetines sritis, kuriomis būtinas didžiausias dėmesys. Tai – parama infrastruktūrinių projektų įgyvendinimui, žemės ūkiui ir administracinių gebėjimų didinimui.

Ministrą V.Ušacką Goro provincijoje lydėjo JAV ir Graikijos ambasadoriai Lietuvoje Anne E. Derse ir Constantine Catsambis ir Lietuvos Seimo nariai Egidijus Vareikis ir Valentinas Mazuronis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius