Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 16

V.Ušackas prezidento rinkimams sako „ne“

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, minėtas kaip galimas pretendentas į prezidentus, nusprendė rinkimuose nedalyvauti, nors pripažįsta, kad tokia mintis kirbėjo.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

„Manau, kad savo patirtį geriausia galėčiau išnaudoti tęsdamas dabartinę veiklą“, – portalui „Delfi“ teigė ministras, komentuodamas savo apsisprendimą.

V.Ušacko teigimu, draugai, pažįstami ir paprasti žmonės ragino siekti prezidento posto, siūlė paramą.

„Tačiau manau, kad per beveik 20 metų diplomatinės karjeros Briuselyje, Vašingtone ir Londone įgyta patirtis šiuo ekonominio nuosmukio ir politinio nenuspėjamumo laikotarpiu naudingiausia gali būti tarnaujant Lietuvai tame poste, kurį užimu“, – sakė ministras.

Nuo atsakymo į klausimą, ar neatsisakytų kandidatuoti į prezidentus vėliau, V.Ušackas išsisuko teigdamas: „Tada ir kalbėsime.“

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, delegavę jį į ministrus, turi ne vieną pretendentą į prezidentus. Lyderis premjeras Andrius Kubilius teigia remsiantis eurokomisarės Dalios Grybauskaitės kandidatūrą, jei ji dalyvaus rinkimuose. Krikščioniškasis partijos flangas siūlo partijos garbės pirmininką, europarlamentarą Vytautą Landsbergį. Apie norą kandidatuoti užsiminė ir europarlamentarė Laima Andrikienė.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas planuojamas su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius