-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 02

V.Uspaskichas: visos valstybės bėdos kraunamos ant A.Valinsko

„Darbiečiai“ teigia, kad Seimo pirmininko likimą turi spręsti valdantieji, o ne opozicija. Esą taip pat jie ateityje palaikysiantys dabartinę ar pasikeitusios sudėties Vyriausybę, tačiau su viena sąlyga – turi būti atsižvelgiama į jų pasiūlymus dėl krizės šalyje suvaldymo.
Pasak Viktoro Uspaskicho, pilni žmonių prekybos centrai parodo, jog ekonominė situacija dar nesuvokiama daugeliui vartotojų.
Viktoras Uspaskichas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak Darbo partijos pirmininko, europarlamentaro Viktoro Uspaskicho, moralinę bei pilietinę atsakomybę prieš visuomenę dėl susiklosčiusios situacijos turi prisiimti ne tik Seimo pirmininkas, bet ir visa valdančioji koalicija. Anot jo, A.Valinskas tapo savotišku atpirkimo ožiu, po kuriuo slepiamos kitos valdančiųjų problemos.

„Valinsko padėtis iškreipia vaizdą valstybėje. Jis amortizuoja daugumą dalykų ir apsaugo valdančiąją daugumą. Mes nenorim, kad jis vienas prisiimtų atsakomybę už visą valdančiąją daugumą ir amortizuotų visas bėdas valstybėje“, – aiškino V.Uspaskichas.

Valinskas netenkina kaip Seimo pirmininkas

Pasak „darbiečių“ lyderio, būtent dėl pastarosios priežasties jiems nėra labai priimtina, kad A.Valinskas toliau sėdėtų Seimo pirmininko kėdėje. Tačiau opozicijos partijoms esą niekada neužteks balsų vienam ar kitam pareigūnui atstatydinti – juos išsirinko valdančioji koalicija, ji juos gali ir pakeisti, mano europarlamentaras.

Paklaustas, ar „darbiečiai“ nebuvo raginami nuo rudens jungtis prie valdančiosios koalicijos, V.Uspaskichas teigė, kad „yra įvairių kalbų“, tačiau jo vadovaujama partija prie valdančiųjų jungtųsi tik tuomet, jei būtų atsižvelgta į jų programos nuostatas. „Galite ir visą Vyriausybę atiduoti, tačiau jei nebus programos, nesiimsime atsakomybės“, – teigė V.Uspaskichas.

Siūlo atlyginimą mokėti kuponais

„Darbiečiai“ Vyriausybei yra parengę siūlymų paketą, kuriame pateikiamos, jų nuomone, geriausios galimybės išbristi iš ekonomikos krizės. Jie siūlo įvesti tam tikrus atsiskaitymo kuponus valstybinio sektoriaus darbuotojams, kuriais būtų galima įsigyti tik Lietuvoje pagamintų prekių – taip būtų skatinama gamyba.

Taip pat kitaip skaičiuoti pelno mokestį – ne nuo turimo turto, o tik nuo pagaminto produkto, peržiūrėti Elektros įstatymą ir suteikti daugiau galimybių atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimui, dar kartą įvertinti, ar apsimoka statyti naują atominę elektrinę;  kovoti su monopolininkų koncentracijomis ir taip užtikrinti konkurencingas kainas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius