Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 31

Vadoklių mokykloje „durneliu“ vaiką išvadinusi ir jam trenkusi mokytoja kol kas lieka dirbti

Ketvirtadienį žiniasklaidoje pasklido vaizdo įrašas, kuriame viena Vadoklių pagrindinės mokyklos mokytoja, neapsikentusi mokinio provokacijų, šaukdama trenkia jam per galvą. „Neigiamas pažymys, durneli. Ir dar kažką jis čia vaizduoja“, – pyktį liejo mokytoja. Mokyklos direktorius pripažįsta, kad mokytojos elgesys netoleruotinas, tuo metu pedagogės ateitis mokykloje kol kas neaiški.
Agresyvus berniukas
Mokykla / 123RF.com nuotr.

Vaizdo įrašą, kuriame mokytoja šaukia ir įžeidinėja vaiką, ketvirtadienį paskelbė portalas delfi.lt. Įraše matyti, kaip Panevėžio rajone esančios mokyklos informacinių technologijų mokytoja grasina berniukui palikti jį po pamokų, vesti pas socialinę darbuotoją, o netrukus trenkia jam delnu per pakaušį. „Neigiamas pažymys, durneli. Ir dar kažką jis čia vaizduoja“, – tokius pedagogės žodžius galima išgirsti vaizdo įraše.

123rf.com nuotr./Mokykla
123rf.com nuotr./Mokykla

Vadoklių pagrindinės mokyklos direktorius Algis Adašiūnas penktadienį 15min patvirtino, kad po incidento mokykloje pradėtas vidinis tyrimas. Direktorius tikino, kad konfliktas jau suvaldytas, tačiau mokytojos likimas dar neaiškus. Kol kas ji lieka dirbti.

„Negaliu dabar atsakyti, ar ji liks mokykloje. Tai yra tam tikra krizė mokykloje, mes dabar kviesime Vaiko gerovės komisiją, kalbėsimės apie tam tikrą pagalbą, kuri reikalinga vaikui, šeimai ir mokytojui. Sprendimą mes turėsime priimti kartu, o kaip bus, matysime vėliau“, – 15min penktadienį sakė A.Adašiūnas.

Tai yra tam tikra krizė mokykloje.

Mokyklos direktorius tvirtina išankstinės nuostatos dėl mokytojos neturintis, tačiau jos elgesio nepateisina. Pasak A.Adašiūno, priimti skubotų sprendimų kol kas nereikėtų, nes mokytoja su vaikais jau spėjo susitaikyti. Jis priduria ir tai, kad mokytojos veiksmus savo elgesiu galimai išprovokavo pats mokinys.

„Su pačia mokytoja kalbėjau vakar, praėjus gal pusvalandžiui po to įvykio. Vakar susitaikėm, visi vieni kitų atsiprašėm. Vaikai už provokaciją, filmavimą, o mokytoja už savo elgesį. Manau, kad iki tyrimo pabaigos ugdymo procesas mokykloje turėtų tęstis normaliai, o kokį sprendimą priimsime, priklausys nuo visų aplinkybių“, – komentavo A.Adašiūnas.

Su Vadoklių pagrindinės mokyklos mokytoja 15min susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius