Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 14

Vadovavimą Specialiųjų operacijų pajėgoms perima D.Milašius

Vadovavimą Specialiųjų operacijų pajėgoms (SOP) penktadienį perėmė pulkininkas Darius Milašius.
Darius Milašius
Darius Milašius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jis pareigose pakeitė pulkininką Mindaugą Mažoną, kuris Chodkevičių rūmų kieme Vilniuje naujajam vadui perdavė SOP vėliavą ir viduramžių kario kalaviją.

„Specialiųjų operacijų pajėgose tarnauju ne vienerius metus, esu užgrūdintas. Komandoje kartu su jumis visus iššūkius, visas iškeltas užduotis įveiksime. Aitvarai, savanoriškai pasirinkę SOP kelią, įveikę sudėtingas atrankas, įgavę specialųjį parengimą ir užgrūdinti tarptautinių operacijų ir kitų operacijų – jūs parodėte pavyzdį, kad Lietuva turi Specialiųjų operacijų pajėgas“, – savo kalboje sakė D.Milašius.

Buvęs SOP vadas karjerą tęs JAV, kur eis atašė pareigas.

„Šis laikotarpis nepašykštėjo mums visiems ne tik daug iššūkių, bet buvo dosnus ir teisingų sprendimų. Užbaigėme misiją Afganistane, tada vėl sugrįžome į Kabulo 11-uko operaciją, evakavome Lietuvos ambasadą Ukrainoje“, – sakė pareigas baigęs eiti M.Mažonas.

„Iki šiol visi kartu teikiame nuolatinę ir nenutrūkstamą paramą bei mokymus kovojantiems broliams ukrainiečiams“, – pridūrė jis.

Vadų pasikeitimo ceremonijoje taip pat dalyvavo krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys, NATO Specialiųjų operacijų pajėgų vadavietės vadas Tony'is Fletcheris, Jungtinių Amerikos valstijų Specialiųjų operacijų pajėgų vadavietės Europoje vadas Stevenas Edwardsas.

Naujasis SOP vadas anksčiau ėjo SOP Vytauto Didžiojo jėgerių bataliono vado pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius