Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 07 07

Vaidoto bataliono atsisveikinime su daugiau kaip 400 šauktinių karių ir vadu – netikėtos piršlybos

Sekmadienį iškilmingoje ceremonijoje į atsargą išlydėta daugiau kaip 400 šauktinių karių. Pastarieji savo devynių mėnesių tarnybą baigė Vaidoto batalione. Kartu su jais tarnybą batalione baigė ir jo vadas pulkininkas leitenantas Eugenijus Lastauskas. Atsisveikinimo renginio pabaigoje susirinkusieji netikėtai tapo piršlybų liudininkais.
Atsisveikinimas su šauktiniais
Atsisveikinimas su šauktiniais / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Lietuvos kariuomenės MPB „Geležinis Vilkas“ Vaidoto batalione nuolatinę privalomąją karo tarnybą prieš devynis mėnesius pradėjo 450 karių. Dėl sveikatos sutrikimų ir kitų priežasčių tarnybos nebaigė daugiau kaip 20 jaunuolių.

Likusieji šauktiniai per devynis mėnesius baigė bazinį kario kursą ir įgijo įvairias specializacijas – minosvaidininko, šarvuočio vairuotojo, kulkosvaidininko, granatsvaidininko, taikliojo šaulio ir kitas specialybes. Per šį laikotarpį jie klausė teorines paskaitas, įgūdžius gilino taktinėse treniruotėse ir kartu su sąjungininkais dalyvavo tarptautinėse pratybose.

Išlydėti karių atvyko arkivyskupas Gintaras Grušas, Geležinio vilko brigados vadas plk. Mindaugas Steponavičius, padalinių vadai, Česlovas Norvaiša, kiti žymus žmonės Lietuvoje bei apie tūkstantis karių artimųjų.

Atsisveikinimo kalbą kariams tarė bataliono vado poziciją paliekantis vadas pulkininkas leitenantas Eugenijus Lastauskas. Jis padaliniui vadovavo trejus metus.

Ceremonijos metu buvo apdovanotas geriausias bataliono šauktinis karys. Juo tapo eilinis Tomas Dudėnas. Šis karys dėl noro tarnauti Lietuvai sustabdė savo studijas užsienyje ir savo noru atliko privalomąją tarnybą. Prisiminimui jam buvo įteikta bataliono žygio vėliava.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Atsisveikinimas su šauktiniais
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Atsisveikinimas su šauktiniais

Renginio pabaigoje vienas iš į atsargą išeinančių karių nutarė pasipiršti savo merginai. Jis tūkstančių žmonių akivaizdoje priklaupė ant kelio, įteikė žiedą išrinktajai ir paklausė, ar ji sutiktų už jo tekėti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Atsisveikinimas su šauktiniais
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Atsisveikinimas su šauktiniais

Po iškilmingos ceremonijos karių artimieji galėjo susipažinti su Lietuvos ir NATO kariuomenės technika. Vėliau vyko neformali atsisveikinimo ceremonija kuopose, kur kariai grąžino savo uniformas artimųjų apsuptyje.

Kiti šauktiniai į Vaidoto batalioną atvyks rugsėjo pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius