Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 13 /15:26

Vaiką laidu lupusį Žydrūną Marcinkevičių „valstiečiai“ nubaudė be gailesčio – išmetė iš partijos

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Varėnos skyriaus pirmininkės pavaduotojas, verslininkas Žydrūnas Marcinkevičius už savo sūnaus sumušimą parą praleido areštinėje. Vyras savo atžalą kapojo elektros laidu. Dėl jo veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Partijos vadovybė iš pradžių sustabdė Ž.Marcinkevičiaus narystę partijoje, o vėliau nuobaudą sugriežtino.
Žydrūnas Marcinkevičius
Žydrūnas Marcinkevičius / „Facebook“ nuotr.

Policijos departamento savaitgalį išplatintame pranešime apie įvykį skelbiama, kad vaikas buvo sumuštas ketvirtadienį, vasario 9 dieną, apie 19 valandą.

Anot suvestinės, 44 metų vyras Varėnoje M.K.Čiurlionio gatvėje esančiuose namuose aštuonerių metų sūnų sumušė elektros laidu.

Aštuonerių metų sūnų sumušė elektros laidu.

„Vaikui medikai diagnozavo juosmens ir kairės plaštakos sumušimą, gydomas ambulatoriškai. Įtariamasis uždarytas į areštinę“, – teigiama suvestinėje.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mažamečiui sukelto fizinio skausmo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Apie smurtą pranešė mokyklos direktorius

Kaip 15min pasakojo Varėnos rajono policijos komisariato viršininkas Jonas Baliukonis, apie sumuštą vaiką pranešė mokyklos, kurią lanko vaikas, direktorius.

Kad atėjo į mokyklą berniukas su sumušimo žymėmis.

„Kad atėjo į mokyklą berniukas su sumušimo žymėmis. Motina buvo iškviesta į mokyklą, kuri pripažino, kad buvo berniukas sužalotas ir paskui mes pradėjome ikiteisminį tyrimą ir atlikome tam tikrus procesinius veiksmus“, – teigė komisariato viršininkas.

J.Baliukonio teigimu, Ž.Marcinkevičius į areštinę buvo pristatytas vasario 10 dieną, o išleistas kitą dieną priešpiet.

Viršininko teigimu, šiuo, kaip ir kitais tokiais atvejais, buvo informuoti vaikų teisių apsaugos specialistai, jiems apie sumuštą berniuką pranešė ir pats mokyklos direktorius.

J.Baliukonis negalėjo pasakyti, ar tai pirmas smurto prieš vaiką atvejis šioje šeimoje. „Negaliu pasakyti, kokie duomenys atgulė į bylą“, – pridūrė jis.

Su Varėnos „Ryto“ progimnazijos direktoriumi Rimu Vasiliausku 15min susisiekti nepavyko, nes jis išvyko atostogauti ir telefonu neatsiliepia.

„Nekalbėsiu. Viso gero“

15min išsiaiškino, kad prieš vaiką smurtavęs vyras yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Varėnos skyriaus pirmininkės pavaduotojas Žydrūnas Marcinkevičius.

Jis su 15min kalbėti nenorėjo: išgirdęs 15min klausimą, varėniškis pokalbį nutraukė.

Dar kartą susisiekus su Ž.Marcinkevičiumi jis ištarė: „Nekalbėsiu. Viso gero.“

LVŽS Varėnos skyriaus pirmininkė Jadvyga Čeplikienė 15min teigė nieko nežinanti apie tai, kad jos pavaduotojui teko pabuvoti areštinėje.

Uoj kada čia buvo? (…) Pirmą kartą girdžiu. Negirdėjau, ne. Žinokit, nieko negaliu pasakyti, nes pirmą kartą girdžiu“, – 15min teigė J.Čaplikienė.

Blaivybės aktyvistas ir sveikuolis

2015 metų LVŽS puslapyje patalpintoje žinutėje apie partijos Varėnos skyriaus atkūrimą pirmininkės pavaduotojas Ž.Marcinkevičius įvardijamas ilgamečiu žaliuoju aktyvistu, blaivybės ir sveikuoliškų idėjų propaguotoju.

„Facebook“ nuotr./Žydrūnas Marcinkevičius su partijos kolegomis
„Facebook“ nuotr./Žydrūnas Marcinkevičius su partijos kolegomis

Žinutėje cituojamas Ž.Marcinkevičius teigia, kad LVŽS aktyviai pasisako ir už griežtą alkoholio bei kitų žalingų įpročių mažinimo politiką, sveikos gyvensenos, švietimo, kultūros, bendruomeniškumo puoselėjimą.

„Šiose srityse mes, varėniškiai, ne tik turime dar daug ką nuveikti rajone, bet esame sukaupę nemažai vertingos patirties, kuria pasidalindami prisidėsime prie bendros partijos veiklos, keliant šalies žmonių gyvenimo kokybės lygį ir ugdant blaivybės dvasią. Juk sveikas, blaiviai mąstantis, išsilavinęs, pilietiškai aktyvus žmogus yra materialiai ir dvasiškai turtingos visuomenės pagrindas“, – cituojamas Ž.Marcinkevičius.

Iš partijos išmestas

„Apgailestaujame, jog Varėnoje LVŽS skyriaus pirmininko pavaduotojas Žydrūnas Marcinkevičius smurtavo prieš nepilnametį savo sūnų. Kaip mums patvirtino pats Žydrūnas, jis prisipažįsta nesusivaldęs“, – rašoma LVŽS komentare.

LVŽS Varėnos skyriaus pirmininkė J.Čeplikienė BNS teigė, kad kalbėdamas su ja Ž.Marcinkevičius kaltę neigė.

LVŽS pranešė netoleruosianti bet kokio smurto, todėl sąjungos valdyba nutarė šalinti Ž.Marcinkevičių iš užimamų LVŽS pareigų ir sustabdė jo narystę partijoje.

LVŽS valdyba prašo teisėsaugos institucijų kuo skubiau ištirti visas įvykio
aplinkybes ir imtis priemonių, kad būtų užtikrinta vaiko apsauga tyrimo metu.

Pirmadienį po pietų susirinkusi LVŽS valdyba nutarė nuobaudą Ž.Marcinkevičiui dar sugriežtinti ir pašalino jį iš partijos.

VIDEO: R.Karbauskis: prieš savo sūnų, kaip įtariama, smurtavęs „valstietis“ šalinamas iš partijos

„Sprendimas akivaizdus. Mes netoleruojame smurto, tai sprendimas yra šalinti šitą mūsų partijos buvusį narį iš einamų pareigų partijoje ir pačios partijos“, – teigė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Klausiamas, kodėl partija nutarė griežtinti nuobaudą, R.Karbauskis sakė nematantis skirtumo tarp šalinimo iš partijos ir narystės stabdymo.

„Parašyta buvo, kad sustabdyti narystę. Tai yra pašalinti. Tai yra jis – nebe narys“, – aiškino R.Karbauskis.

Pasak jo, į partiją varėniškis galėtų grįžti tik, jei teismai jį išteisins. Tačiau, R.Karbauskio žiniomis, Ž.Marcinkevičius kaltę pripažįsta. Partijos pirmininkas nežino, ar partijos kolega prieš vaiką smurtavo būdamas blaivus.

Partijos pirmininkas tikino gerai buvusio partijos kolegos nepažinojęs ir negalįs vertinti jo asmeninių savybių.

„Smurtas yra mūsų visuomenėje labai paplitęs dalykas ir tiesiog galbūt toks sutapimas laike, kad rytoj mes priimame įstatymus tuo klausimu, svarstome, ir turime tokį atvejį, kuris yra netoleruotinas“, – teigė R.Karbauskis.

Klausiamas, ar tai skaudus smūgis partijai, LVŽS pirmininkas tikino, jog tai smūgis visuomenei.

„Tai smūgis visuomenei. Jeigu šnekėti apie partijas, tai aš manau, kad mes atrasime visose partijose, visose visuomenės grupėse žmonių, kurie savo vaikų atžvilgiu yra naudoję vienokias ar kitokias priemones, kurių nuo rytojaus bus nebeįmanoma naudoti“, – sakė R.Karbauskis.

Tiesa, pats politikas sako savo šeimoje smurto nepatyręs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius