Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 19

Vaiko pinigai – tik skurdesnėms šeimoms

Seimas negrąžino vadinamųjų vaiko pinigų visiems vaikams. Tą padaryti buvo siūlę socialdemokratai. Išmokas gaus tik mažiau pasiturinčios šeimos. Tačiau norintiems gauti vaiko pinigus nereikės kas mėnesį rinkti pažymų apie šeimos uždarbį.
Vaikas
Vaikas / Photos.com

Gruodį parlamentarai nusprendė pakeisti išmokas vaikams reglamentuojantį įstatymą. Pagal jį vaiko pinigai bus mokami visiems vaikams tik iki trejų metų. Tuo tarpu vėliau jau bus atsižvelgiama į tėvų pajamas: išmokas iki 18 metų gaus tik tie vaikai, kurių šeimose tėvų pajamos bus mažesnės nei 1050 litų vienam žmogui.

Vaiko pinigai taip pat bus mokami ir visiems vaikams iš daugiavaikių šeimų, neatsižvelgiant į tų šeimų pajamas.

„Ar iš tikrųjų mes čia Seime turėjome šitaip negarbingai pasielgti?“ – piktinosi socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė, siūliusi palikti išmokas visiems vaikams nepriklausomai nuo šeimos pajamų. Anot jos, Seimo valia maždaug 5 proc. vaikų bus diskriminuojami.

Kitas socialdemokratas Edvardas Žakaris aiškino, kad išmokos mokamos vaikams, o ne tėvams, tad tėvų pajamos esą neturi nieko bendra.

Dabar Seimas tik patobulino gruodį priimtą išmokų vaikams įstatymą, kad tėvams nereikėtų kas mėnesį rinkti pažymų apie šeimos pajamas. Išmokos bus skiriamos pagal praėjusių kalendorinių metų pajamas, o duomenis apie jas pateiks Mokesčių inspekcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius