-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 06

Vaiko teisių gynėjai aktualiais klausimais konsultuos tiesioginiuose pokalbiuose internete

Vaiko teisių gynėjai visuomenei aktualiais klausimais konsultuos tiesioginiuose pokalbiuose internete, antradienį pranešė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.
Ilma Skuodienė
Ilma Skuodienė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Ši paslauga bus pasiekiama interneto puslapyje vaikoteises.lrv.lt.

Anot pranešimo, tarnybos direktorė Ilma Skuodienė pastebi, jog galimybė kreiptis tiesiogiai vaiko teisių gynėjus visuomenei padaro labiau prieinamais.

„Keletą mėnesių rengėme ir tobulinome naują Tarnybos interneto svetainę, diegėme papildomus funkcionalumus, kurie leistų visiems svetainės lankytojams ja naudotis lengvai ir paprastai. Tikimės, jog pagrindinė svetainės naujovė – įdiegta galimybė pasikonsultuoti susirašinėjant su vaiko teisių gynėjais realiuoju laiku leis mums būti arčiau visuomenės, augins jos pasitikėjimą ir paskatins didesnį dėmesį vaikų saugumui“, – teigė I.Skuodienė.

Anot jos, tarnyba tikisi, kad pokalbiai realiuoju laiku bus patogūs ne tik vaikams ir suaugusiesiems, norintiems pasikonsultuoti vaiko teisių gynėjais, tačiau ir nenorintiems ar negalintiems to daryti telefonu, pavyzdžiui, klausos negalią turintiems žmonėms.

Pasak tarnybos, pokalbiai bus konfidencialūs ir anonimiški. Vaiko teisių linijos konsultantai į žinutes atsakinės pirmadieniais–ketvirtadieniais nuo 8 iki 19 val., o penktadieniais – nuo 8 iki 18 valandos.

Pranešime nurodoma, jog naudotojai taip pat galės apie galimą vaiko teisių pažeidimą pranešti užpildant tam skirtą formą.

„Ši funkcija leis žmonėms informuoti vaiko teisių gynėjus apie galimus vaiko teisių pažeidimus tais atvejais, kai vaikui negresia pavojus realiu metu, tačiau kyla įtarimų, kad šeimai gali reikėti pagalbos“, – sakoma pranešime.

Tarnyba pažymi, kad su vaiko teisių gynėjais susisiekti galima ir skambinant į Vaiko teisių liniją nemokamu telefono numeriu 8 800 10 800. Konsultacijos teikiamos lietuvių, anglų ir rusų kalbomis.

Alytuje praėjusią savaitę, antradienį, buvo atidarytas nacionalinis konsultacinis skambučių centras – Vaiko teisių linija.

Tuomet I.Skuodienė pažymėjo, jog įsteigus skambučių centrą, tikimasi padėti vaiko teisių gynėjams „būti arčiau visuomenės“ ir suteikti jai daugiau galimybių kreiptis bei konsultuotis rūpimais klausimais.

Tarnybos duomenimis, 2020-aisiais buvo gauta daugiau nei 39 tūkst. pranešimų dėl galimai pažeistų ar pažeidžiamų vaiko teisių, o per 2021-uosiuos metus šis skaičius padidėjo beveik tūkstančiu gautų pranešimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius