Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 09

Vaiko teisių gynėjai neblaivaus gimusio kūdikio iš tėvų neatims

Prieš dvi savaites Rokiškio ligoninėje gimęs kūdikis, kurio kraujyje medikai aptiko apie 2 promiles alkoholio, augs su savo tėvais. Tokį sprendimą priėmė Rokiškio vaiko teisių apsaugos specialistai. Tačiau šeima toliau bus stebima.
Kūdikis
Kūdikis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip 15min.lt informavo Rokiškio rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Anfisa Silivanova, vaikas augs su tėvais. „Buvome susitikę, ten dabar viskas yra gerai. Šiuo metu yra gerai“, – tikino vedėja.

A.Silivanovos teigimu, ir gydytoja, ir socialinė darbuotoja patvirtino, kad vaikas yra prižiūrimas. Tačiau be dėmesio šeima neliks – Vaiko teisių apsaugos skyrius renka medžiagą, gauti duomenys iš ligoninės, kaip motina elgėsi ten. Tačiau kol kas priekaištų tėvų elgesiui specialistai neturi.

„Faktą dėl girtumo gimdymo metu moteris pripažįsta. Dabar ji lankosi pas gydytojus, turi šiokių tokių sveikatos problemų, bet vaikas yra įregistruotas, viskas sutvarkyta. Ir vaiko tėtis padeda rūpintis naujagimiu“, – teigė Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Su šeima ketinama nuolat bendrauti, tačiau jau ne kas savaitę, o kas dvi. Moteris augina dar du vyresnius vaikus.

Rokiškio ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriuje vasario 26 dieną gimusio berniuko kraujyje buvo rasta 2 promilės alkoholio. Jo motina buvo šiek tiek blaivesnė – jai medikai nustatė 1,072 promilės girtumą. Moteris teisinosi tądien išgėrusi sidro. Berniukas buvo stipriai apsinuodijęs alkoholiu, bet medikai tvirtino, kad jo sveikatos būklė normali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius