Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 27

Vaiko teisių gynėjai stiprina bendradarbiavimą su policija

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba (VVTAĮT) ir Lietuvos policija (LP) sieks efektyviau užtikrinti visą parą veikiančią vaiko teisių apsaugą ir pagalbą vaikui, prieš kurį galbūt panaudotas smurtas, vaikui, tapusiam smurto artimoje aplinkoje liudininku ar gyvenančiam aplinkoje, kurioje buvo smurtauta, bei visais kitais atvejais, kai vaikui nedelsiant būtina užtikrinti saugią aplinką, rašoma Tarnybos pranešime.
Vaikas žaidžia su lėlyte
Vaikas žaidžia su lėlyte / 123RF.com nuotr.

Tai numatyta trečiadienį Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės ir policijos generalinio komisaro Renato Požėlos pasirašytoje bendradarbiavimo sutartyje.

Tarnybos direktorė pažymėjo, kad su policija vyksta aktyvus bendradarbiavimas. Naujai pasirašyta sutartis yra daug išsamesnė ir detalesnė. Joje sudėta kelių metų bendradarbiavimo patirtis ir aiškiai numatyti įsipareigojimai.

Pasak VVTAĮT, vienas svarbiausių akcentų – reagavimas į įvykius, susijusius su vaikais. Tarnyba įsipareigoja, kad jos specialistai nedelsdami, bet ne vėliau kaip per 1 valandą nuo apie realų pavojų vaiko saugumui, sveikatai ar gyvybei gavimo, nuvyksta į vaiko buvimo (radimo) vietą ir imasi veiksmų, nustatytų Vaiko situacijos vertinimo tvarkos apraše.

Policijos generalinis komisaras pasidžiaugė, kad nors tęsiami pradėti darbai, tačiau šiandien institucijos atverčia naują puslapį. Jis išreiškė viltį, jog prisiimti įsipareigojimai bus įgyvendinti, o sutartis taps dar vienu žingsniu į efektyvesnį bendrą darbą. Generalinis komisaras atkreipė dėmesį, kad kiekvienoje apskrityje jau įsteigti nepilnamečių reikalų koordinatoriai, kurie gilinasi į ikiteisminius tyrimus, susijusius su nepilnamečiais, analizuoja juos, teikia praktinius patarimus tyrėjams.

Šalys sutarė skirti žmogiškuosius, techninius, intelektinius, materialinius ir kitokio pobūdžio išteklius, reikalingus apsaugoti nukentėjusio vaiko interesus. Sutarta operatyviai keistis turima informacija, kviesti atstovus į šalių organizuojamus posėdžius ir (ar) pasitarimus, kuriuose nagrinėjami šalims aktualūs klausimai.

Sutartyje numatyta, kad specialistai dalyvauja Tarnybos organizuojamuose įvairių sričių specialistų, dirbančių vaiko gerovės srityje, mokymuose, siekiant įgyti ir (ar) plėtoti specialiąsias žinias, reikalingas darbui su vaikais.

Pasak Tarnybos, sutartyje įtvirtintas dar vienas svarbus principas – informacijos teikimas, laikantis asmens duomenų apsaugos reikalavimų ir užtikrinant vaiko ir šeimos teises į privatumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius