Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 04 /17:44

Vaiko teisių kontrolierė pradėjo tyrimą dėl įrašo su iš mamos paimamu vaiku

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė pirmadienį pradėjo tyrimą, gavusi kelis kreipimusis dėl pastarosiomis dienomis išplitusio vaizdo įrašo su vaiko teisių specialistų bei policijos iš mamos paimamu vaiku.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Edita Žiobienė

„Vaiko teisių apsaugos kontrolierė gavo kelis kreipimusis dėl minimo vaizdo įrašo ir pradėjo tyrimą dėl aplinkybių, kontrolierė situaciją vertina iš vaiko geriausių interesų užtikrinimo perspektyvos“, – BNS patvirtino Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos atstovas spaudai Egidijus Meilus.

LRT naujienų portalas pranešė, kad vaiko paėmimo iš mamos operacija Palangoje vyko prieš kelis mėnesius, o jį nuo motinos atskirti nuspręsta teismo sprendimu, nes vaikui su motina buvo nesaugu.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė LRT portalui patvirtino, kad dar šiltuoju metų laikų pareigūnai vyko į įvykį, kurio metu užfiksuotos akimirkos pastarosiomis dienomis išplatintos internete. Pareigūnai, anot A.Grauslienės, buvo pasitelkti užtikrinti viešajai tvarkai.

Kaip skelbia portalas, atskirti vaiką nuo jo motinos vaiko teisių gynėjai buvo įpareigoti teismo – vaikui su motina buvo nesaugu. Anot Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės, minėtai šeimai pagalbos buvo prireikę jau kurį laiką, o dėl grėsmės, kilusios vaiko saugumui, teko priimti sprendimą perkelti jį į saugią aplinką.

Vaizdo įrašu, kuriame rodoma, kaip dalyvaujant policijai iš mamos vaiko teisių apsaugos specialistų paimamas besipriešinantis ir verkiantis vaikas, socialiniuose tinkluose pasidalino Organizacijos „Basos mamos“ atstovė Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius