-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 06

Vaikų bėgime anūkus palaikęs Seimo narys Dainius Kepenis: jie mane aplink namą vaiko

Liepos 6-oji Palangoje buvo saulėta – tokia, apie kokią tik ir svajoja poilsiautojų besiilgintys palangiškiai. Tiesa, šiaurės vakarų vėjas vertė stipriau įsisupti į megztinį ar skraistę, ypač prie jūros, tačiau ir tai netrukdė vaikams ir kai kuriems suaugusiems maudyti. Taip pat – ir bėgti, Mindaugo karūnavimo – Valstybės dienos proga surengtame Šeimų bėgime.
Bėgančius anūkus palaikė ir Dainius Kepenis
Bėgančius anūkus palaikė ir Dainius Kepenis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Liepos 6-ąją Palanga nusprendė pabaigti aktyviai. Saulėtą dieną poilsiautojams leista pasilepinti saule, galbūt net išsimaudyti, nors oras ir nebuvo itin šiltas dėl vėjo.

O vakare pasiūlyta pabėgioti – surengtas Šeimų bėgimas „Vardan tos Lietuvos“. Norinčiųjų išbandyti vienokio ar kitokio ilgio trasą tikrai atsirado gana daug. Kai kurie specialiai pasipuošė spalvingais marškinėliais.

Tarp pasiruošusių bėgti buvo ir Seimo nario, sveikuolio Dainiaus Kepenio anūkas ir anūkė. „Aš nuolat bėgioju, kiekvieną dieną, ir maudausi žiemą bei vasarą. Anūkai irgi bėgioja, maudosi tai kasdien po dušu, šalto vandens jau nebijo, bet į eketę dar nelipa“, – prieš jų startą šypsojosi D.Kepenis.

Paklaustas, ar bėgioja kartu su anūkais, D.Kepenis juokėsi: „Turime vietos prie namų, tai jie mane kasdien aplink namą vaiko į vieną pusę, paskui aš juos atgal.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaikų bėgimas Palangoje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaikų bėgimas Palangoje

Pirmieji bėgo futbolo komandos berniukai, paskui – būrys mergaičių, kurių amžius – nuo 6 iki 9 metų. Paskui jas bėgo tokio pat amžiaus berniukai. Tarp aistruolių buvo ir garsioji maratono bėgikė Živilė Balčiūnaitė.

„Mūsų tikslas – šią šventinę dieną suburti šeimas bei pakviesti jas aktyviai ir netradiciškai paminėti Valstybės dieną. Praėjusiais metais tokį renginį surengėme pirmą kartą, ir jis labai pasiteisino. Todėl šiais metais renginį kartojame ir kiek patobuliname“, – iki renginio likus kelioms dienoms sakė Palangos kultūros ir jaunimo centro atstovas Tautvydas Lubys.

Dalyvauti linksmoje šventėje kviesti vaikai ir jų tėvai ar seneliai, dėdės ir tetos. Numatyta keletas bėgimų: vaikų iki 10 metų, jaunimo, tėvų ar mamų, stumiančių vežimėlius, šeimų (dalyvauti kviesti tėvai kartu su vaikais) ir kt. Toli bėgti niekam nereikėjo, įveikti teko tik maždaug 150 ar 200 metrų, o kad bėgikams nepritrūktų azarto ir palaikymo, trasa driekėsi sveikatingumo tako „Labrytys“ atkarpa tiek, kiek ją patogu stebėti žiūrovams.

Šeimų bėgimo dalyviai ir sirgaliai raginti apsirengti ne tik sportiškai bei patogiai, bet ir nepamiršti valstybiškumo ar tautinių akcentų bei detalių. Todėl čia netrūko trispalvių, Vyčio simbolių ir panašių akcentų.

Norintys ne tik bėgti mažieji šventės dalyviai kviesti ir nupiešti Lietuvai karūną.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaikų bėgimas Palangoje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaikų bėgimas Palangoje

Vakare Palangoje, kaip ir visoje Lietuvoje, bus giedamas himnas. Palangiškiai ir poilsiautojai kviesti rinktis ant Birutės kalno arba Palangos bažnyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius