-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 25

Vaikų "Eurovizijos" prizininkės tėtis jaučiasi apgautas (atnaujinta 19.16)

Vaikų „Eurovizijoje“ laimėjusios trečiąją vietą Eglės Jurgaitytės tėvas Virgilijus Jurgaitis sako, kad Kultūros ministerija žadėjo paremti dukros pasirodymą „Eurovizijoje“, bet iš pažadų liko šnipštas, o ministerijos darbuotojai V.Jurgaičio paprašė neskambinti ir netrukdyti.
Eglė Jurgaitytė
Eglė Jurgaitytė / Irmanto Gelūno/„15min.lt“ nuotr.

V.Jurgaitis naujienų portalui 15min.lt pasakojo, kad laimėjusi atranką E.Jurgaitytė buvo pakviesta ir į Kultūros ministeriją.

„Visi vaidino, kad labai džiaugėsi, buvo labai laimingi ir daug fotografavosi. Ir pats ministras Jonas Jučas žadėjo paramą. Jis mus ragino rašyti paraiškas ministerijai ir Vyriausybei, esą tuomet sulauksime finansinės paramos. Viską susitvarkėme. Skambindavome į Kultūros ministeriją ir teiraudavomės, kaip juda visi reikalai, tačiau mus tik vedžiojo už nosies. Kultūros ministerijos sekretorius Juozas Širvinskas vis sakydavo: „Paskambinkite po 5 dienų, paskambinkite po 3 dienų, šiuo metu visi dokumentai yra tvarkomi.“ Galiausiai J.Širvinskas paprašė daugiau nebeskambinti ir netrukdyti. Išėjo taip, kad Kultūros ministerija žadėjo daug, bet pažadų netesėjo“, – tikino V.Jurgaitis.

Investavo patys

Žiniasklaidoje buvo skelbiama, esą E.Jurgaitytės pasirodymas tėvams ir rėmėjams kainavo apie 80 tūkstančių litų. Paklaustas, ar iš tiesų būtent tokią sumą reikėjo investuoti į dukros pasirodymą, V.Jurgaitis sakė, kad šiuo metu tikslios sumos dar nežino, nes neperžiūrėjo dokumentų ir nesuvedė galų. V.Jurgaitis tikino, kad tiksli suma turėtų paaiškėti maždaug po savaitės.

„Tikslios sumos nežinau, tačiau ji tikrai gerokai didesnė negu 80 tūkstančių litų. Tai tikrai buvo didelė investicija. Kultūros ministerija žadėjo pagelbėti finansiškai, o kai reikėjo, atsuko nugarą. Pikčiausia yra tai, kad jie žada sau išsimokėti dideles premijas prieš šventes, vadinasi, pinigų yra“, - neslėpdamas apmaudo kalbėjo V.Jurgaitis.

Sutikta su euforija

Mergaitė buvo sutikta su pliušinėmis dovanomis, vėliavomis, balionais ir dainomis. Būrys gerbėjų ir artimųjų puolė sveikinti naujai sužibusią mažąją žvaigždutę, kuri pirmoji iš Lietuvos dainininkų „Eurovizijoje“ iškovojo tokią aukštą vietą.

Pati Eglė tikino, kad „Eurovizija" buvo pirmasis konkursas, prieš kurį nesijaudino: „Tiesiog jauduliui nebuvo laiko.“ Tačiau jaudinosi tėveliai. Prieš konkursą buvo dingę Eglutės lagaminai su sceniniais drabužiais, o ir dalyvavimas šiame koncerte atsiėjo ne vieną dešimtį tūkstančių...

LNK laidos „Kakadu“ žiniomis, valstybė pasirodymui neskyrė nė cento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius